Newcastle doet Tottenham door late penalty erg veel pijn

27 september 2020, 17:02

Tottenham Hotspur had zondag met grote cijfers moeten winnen van Newcastle United, op basis van het spelbeeld en de kansen. Toch slaagde de ploeg van José Mourinho er niet in om de punten in Londen te houden. Een rake penalty diep in blessuretijd van Newcastle United bepaalde de eindstand op 1-1.

Bij Tottenham zat Steven Bergwijn voor de derde wedstrijd op rij op de bank. De buitenspeler kwam in de rust in de ploeg voor Heung-Min Son. De Zuid-Koreaan speelde goed, maar was ongelukkig met een knal op de paal en de lat in de eerste helft. Wie wel scoorde, was Lucas Moura. Op aangeven van Harry Kane tekende hij na 25 minuten voor de openingsgoal. Gareth Bale bekeek het vanaf de tribune en kon een glimlach niet onderdrukken. Met name in de eerste helft had Tottenham veel meer kunnen scoren, maar Newcastle-keeper Karl Darlow was met vele reddingen de grote uitblinker.

Die reddingen van de keeper bleken uiteindelijk goud waard. In de absolute slotfase kreeg Tottenham namelijk alsnog de rekening gepresenteerd voor het missen van vele kansen. In de 95ste minuut kreeg Eric Dier een bal tegen zijn arm aangeschoten en met hulp van de VAR koos de arbiter voor een penalty. Die werd in de 97ste minuut verzilverd door Callum Wilson. De gemoederen liepen door de omstreden gelijkmaker zo hoog op dat Mourinho al voor het laatste fluitsignaal richting de tunnel ging en Harry Kane na afloop nog een rode kaart kreeg.

De remise is een hard gelag voor Tottenham, dat na drie duels op vier punten staat. Dat geldt ook voor Newcastle United, dat zeer tevreden zal zijn met het gelijkspel in Londen.