Feyenoord moeizaam langs ADO, mede dankzij wereldgoal Senesi

Feyenoord moeizaam langs ADO, mede dankzij wereldgoal Senesi

27 september 2020 – De spelers van Feyenoord hebben trainer Dick Advocaat zondag een mooi verjaardagcadeautje gegeven. In een zeer vermakelijke wedstrijd versloeg het ADO Den Haag met 4-2. Lutsharel Geertruida, Marcos Senesi, Luciano Narsingh en Steven Berghuis waren verantwoordelijk voor de doelpunten, Jonas Arweiler en Shaquille Pinas scoorden namens ADO. Het doelpunt van Senesi was er een om in te lijsten: hij maakte een bijzonder fraaie omhaal.De twee clubs uit Zuid-Holland waren de competitie niet naar wens begonnen. Feyenoord won de openingswedstrijd nog wel, maar liep vervolgens averij op tegen FC Twente (1-1). De ploeg van Aleksandar Rankovic startte echter nog beroerder met nul punten uit twee wedstrijden, waarin het niet één keer scoorde en slechts eenmaal op doel schoot. Het opnieuw veranderde ADO wist dus dat het anders moest en dat lukte ook in de openingsfase tegen Feyenoord in de omschakeling. Het speelde vol bravoure en lef en kwam tot enkele mogelijkheden.

Na tien minuten werd één van deze mogelijkheden gepromoveerd tot doelpunt door de spits Arweiler. Kees de Boer chipte de bal intelligent richting zijn medespeler en de Duitser profiteerde van het mistasten van Geertruida. Nadat Feyenoord later gevaarlijk werd toen doelman Luuk Koopmans grabbelde bij een vrije trap van Orkun Kökcü, kreeg ADO de mogelijkheid om de score te verdubbelen. Justin Bijlow had echter een goede reactie in huis toen Vicente Besuijen plots voor hem opdook. Geheel tegen de verhoudingen in, kwam Feyenoord na een klein halfuur op gelijke hoogte, omdat Geertuida zijn fout compenseerde. De centrale verdediger won bij de corner van Steven Berghuis het kopduel van Lassana Faye en legde hem in de verre hoek.

Vanaf dat moment kantelde het spelbeeld en begon Feyenoord wat dreigender te worden. Voor rust kreeg Linssen een goede kopkans die hij voorlangs knikte en had Marcos Senesi de 2-1 op zijn voorhoofd, toen Arweiler een corner ongelukkig over Koopmans heen kopte. De Argentijn wist voor een nagenoeg open doel echter niet te scoren. Toch zullen de supporters van Feyenoord hem dat ruimschoots vergeven, nadat hij in de tweede helft met een spectaculaire omhaal vanaf de zestien meter zijn ploeg weer op voorsprong zette. Een heerlijke bal na een afgeslagen corner, die vermoedelijk de wereld over zal gaan.

Het leek de genadeklap voor ADO Den Haag, dat nog wel even terugkwam toen Arweiler met nog twintig minuten te gaan een penalty versierde. Bijlow dook naar een lage voorzet en de spits van ADO kroop ervoor en ging naar de grond. Ondanks de eeuwenoude regel dat je de strafschop dat niet zelf moet nemen, deed Arweiler dat wel en hij zag zijn poging gestopt worden. Omdat Bijlow te vroeg van zijn lijn was, schoot Pinas een minuut later de herkansing wel raak vanaf elf meter.

Terwijl de uitploeg nog aan het genieten was van de gelijkmaker, had Narsingh de 3-2 alweer op het scorebord geschoten. Berghuis legde een voorzet panklaar voor de invaller en hij schoof de bal kalm in de verre hoek. Tien minuten later was het de captain van de Rotterdammers zelf die de beslissende binnenschoot vanaf elf meter. Peet Bijen maakte hands en Dennis Higler legde de bal op de stip. Hij werd nog even door de VAR Kevin Blom naar de kant geroepen, maar zijn beslissing bleef staan. Dat zorgde ervoor dat Feyenoord een mooie 4-2 overwinning cadeau kon doen aan trainer Advocaat. Hiermee klimmen ze voorlopig naar plek drie in de Eredivisie en zodoende blijft ADO op nul punten staan. Ook de fans verdienen een compliment: zij hielden zich keurig aan de voorgeschreven coronaregels en applaudisseerden Feyenoord naar de zege. 

Opstellingen en beoordelingen*:

Feyenoord: Justin Bijlow 6; Bart Nieuwkoop 6, Lutsharel Geertruida 5,5, Marcos Senesi 7,5, Ridgeciano Haps 6; Jens Toornstra 5,5, Leroy Fer 7, Orkun Kökcü 5 (45. Joao Teixeira 7); Steven Berghuis 6,5, Robert Bozenik 5,5 (85. Wouter Burger -), Bryan Linssen 5 (45. Luciano Narsingh 6,5).

ADO Den Haag: Luuk Koopmans 5; Lassana Faye 5,5, Shaquille Pinas 6,5, Peet Bijen 6,5, Milan van Ewijk 7; Samy Bourard 7, Dante Rigo 6 (90. Jose Pascu -), Kees de Boer 7 (90. John Goossens -); Amar Catic 5 (58. Andrei Catic 6) , Jonas Arweiler 6,5 (79. Michiel Kramer -), Vicente Besuijen 5,5 (79. Bilal Ould-Chikh -).

Man of the match: Marcos Senesi
*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 31 oktober 2020

  2. vrijdag 30 oktober 2020

  3. donderdag 29 oktober 2020