Willem II
0 – 0
PEC Zwolle

De Graafschap herstelt zich met zege op NEC van flater

De Graafschap herstelt zich met zege op NEC van flater

27 september 2020 – De Graafschap heeft zich zondagmiddag goed hersteld van de bizarre nederlaag van tegen Jong AZ (7-3). De Superboeren hadden in eigen huis de nodige moeite met NEC, maar door een razendsnelle dubbelslag van Mo Hamdaoui kon het wel drie punten bijschrijven: 2-0.En dat De Graafschap de nul hield, was voor trainer Mike Snoei vermoedelijk een prettige bijkomstigheid. Tegen Jong AZ moest de ploeg namelijk liefst zeven doelpunten incasseren, maar zondagmiddag oogde het verdedigend een stuk stabieler bij De Graafschap, dat ditmaal juist aanvallend met vooral lange ballen naar voren lang zonder gevaar was in het eerste bedrijf.

Om die reden werd Jesse Schuurman halverwege ingebracht voor Rick Dekker en dat zorgde voor wat meer dynamiek op het middenveld. Na een uur voetballen resulteerde dat in een rake trap van Hamdaoui, die de rebound van een inzet van Daryl van Mieghem binnenknalde. Twee minuten later versierde laatstgenoemd aanvaller bovendien een strafschop, die eveneens door Hamdaoui werd benut: 2-0.

Ralf Seuntjens ontbrak overigens nog vanwege zijn enkelblessure nog wel bij de Doetinchemmers, maar is wel aan een snel herstel bezig. Anders dan eerder werd gedacht zal hij niet nog weken uit de roulatie liggen en zag bovendien dat er zonder hem dus ook werd gewonnen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 22 januari 2021

  2. donderdag 21 januari 2021