ErediVisie: Pover Schmidt Voetbal, zorgen Sparta en Toornstra

ErediVisie: Pover Schmidt Voetbal, zorgen Sparta en Toornstra

28 september 2020 – In de derde speelronde van de Eredivisie moesten de topclubs voor het eerst kleur bekennen. Ajax en Feyenoord wonnen hun wedstrijden, terwijl PSV en AZ dat niet deden. Met name de remise van PSV in Almelo deed stof opwaaien, vooral vanwege de keuzes van Roger Schmidt. Verder viel dit weekend ook Sparta en Mohamed Rayhi op en speelde de VAR weer een hoofdrol. Alles komt weer voorbij in onze rubriek ErediVisie.Pover Schmidt Voetbal

Roger Schmidt heeft zijn stempel nog niet volledig kunnen drukken op PSV. Na een lange voorbereiding concludeerde de Duitse trainer al dat er enkele versterkingen nodig zijn en die zijn aangetrokken of komen er nog bij. Desondanks is er nog een lange weg te gaan voor de Eindhovenaren, die zowel tegen FC Groningen als tegen FC Emmen nog ontsnapten aan puntverlies, waar het veldspel nog te wensen overliet. Tegen Heracles Almelo was dat niet anders, maar werd Schmidt niet meer gered door een late treffer. Nam de Duitser te veel risico met alle wijzigingen in het elftal? Heracles Almelo had de zaken in elk geval uitstekend op orde mte Frank Wormuth, dat geldt voor zijn Duitse collega in Eindhoven nog niet. Vooralsnog is het Pover Schmidt Voetbal bij PSV.

Zullen wij laten scoren: SP AR TA
Geen punt en zelfs geen doelpunt kon Sparta Rotterdam tot dusver bijschrijven dit Eredivisie-seizoen. En ook in alle rijtjes gaat het mis voor de ploeg van Henk Fraser: zo verdubbelen de nederlagen zich vooralsnog dit seizoen elke week (0-1, 2-0, 4-0). Als die trend zich doorzet, wacht een 0-8 nederlaag komende week tegen AZ, waarbij de Kasteelheren met nog slechts negen spelers op het veld zou staan. Tegen Ajax kreeg de tegenstander rood, tegen Vitesse pakte Michaél Heylen tweemaal geel en tegen PEC Zwolle ging Mica Pinto met direct rood van het veld: een volgende stap is tweemaal rood. Zetten deze cijfers zich door of komt er snel beterschap voor de Rotterdammers? Wellicht aardig om de Sparta marsch enigszins aan te passen: 'Zullen wij laten scoren, SP AR TA'.

Wens Toornstra

Het over het algemene makkelijke kind van de rekening, Jens Toornstra, heeft zich zondagmiddag weer laten zien bij Feyenoord. De middenvelder kreeg een basisplaats bij de blessure van Mark Diemers en hoewel hij niet meteen een hoofdrol opeiste, liet hij wel weer eens van zich horen. Feyenoord presteert met hem dusdanig duidelijk beter, dat de Feyenoord-fans Toornstra ongetwijfeld in de basis wensen. Zijn winstpercentage ligt veel hoger dan het winstpercentage zonder de middenvelder. Moet Dick Advocaat in zijn elftal niet eens structureel weer een plaatsje vrijhouden voor de multi-inzetbare profvoetballer?

Gaat te VAR
Dat de VAR al vaak voor ergernis heeft gezorgd is duidelijk, maar dit weekend maakten de videoscheidsrechters het wel heel bont. De handsballen bij PSV en Feyenoord zorgden voor ergernis en dan hebben we het over het afgekeurde doelpunt van FC Twente nog niet gehad. Als het vijf minuten duurt voordat er een beslissing gemaakt is, terwijl het blote oog én de camera's aangeven dat het een geldig doelpunt is, gaat deze assistentie te ver. Het zorgde voor veel frustratie bij spelers, trainers én toeschouwers en dat moet niet de bedoeling zijn. FC Groningen-trainer Danny Buijs zei het treffend: "Als we vier, vijf minuten in het stadion moeten gaan wachten en als dan ook nog achteraf blijkt, dat misschien wel de verkeerde keuze is gemaakt, is dat wel een beetje lachwekkend." Waarvan akte, Danny.

Rayhi blinkt uit buiten de lijnen

Zoals hierboven beschreven beleefde Sparta een weekend om snel te vergeten, en eigenlijk een competitiestart om snel te vergeten. Toch deed aanvaller Mohamed Rayhi wel van zich spreken. Hij staat in de belangstelling van Al-Batin uit Saudi-Arabië en wil graag die stap maken. Zijn interview bij FOX Sports ging viraal, omdat hij er geen doekjes om wond: hij wil graag zijn zakken gaan vullen in de zandbak. "Ik ben gewoon eerlijk; mensen gaan niet naar Saudi-Arabië om de olie-industrie te bekijken of om een stap te maken naar de Champions League", sprak hij opvallend openhartig. "Saudi-Arabië is voor elke speler financieel aantrekkelijk. Elke speler doet het daarvoor. Degene die zegt dat hij dat niet doet, die liegt. Het gaat puur om het geld en om je toekomst veilig te stellen. Daar ben ik gewoon heel eerlijk over." En dat waarderen wij, Mohamed!

En dan nog even dit...

Erik geen Vraag

Heracles on fire

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 21 oktober 2020

  2. dinsdag 20 oktober 2020