Fraser had Afellay zonder kunstgras naar Sparta willen halen

Fraser had Afellay zonder kunstgras naar Sparta willen halen

27 september 2020 – Henk Fraser had Ibrahim Afellay (34) graag naar Sparta Rotterdam gehaald in deze transferzomer. De bij PSV transfervrij vertrokken middenvelder staat open voor een nieuw avontuur in de Eredivisie, maar kan en wil niet meer bij een club op kunstgras spelen. "Anders hadden we er zeker werk van gemaakt."

Dat vertelde Fraser tijdens Goedemorgen Eredivisie. "Hij is nog steeds een uitstekende voetballer", vond Fraser, die denkt dat Afellay zonder blessureleed een nog grotere carrière had kunnen hebben. "Maar wij spelen ook op kunstgras, dus dan weet je dat het om verschillende redenen niet haalbaar is. Spelers hoeven van mij niet tien of twaalf kilometer te lopen, als je de bal niet naar de goede kleur kan spelen, heb je niets aan die data."

Lees ook: FC Utrecht hoeft Afellay niet te bellen: "Dan hoeft het niet van mij"

Afellay speelde voor PSV, FC Barcelona, Schalke 04, Olympiakos en Stoke City en is na een teleurstellend seizoen in Eindhoven transfervrij. Hij gaf aan open te staan voor een nieuw avontuur in de Eredivisie, veel concreets speelt er rondom zijn persoon momenteel niet.

gerelateerd