Schalke 04 breekt na nieuw verlies alsnog met Wagner

27 september 2020, 10:34

Schalke 04 heeft hoofdtrainer David Wagner zondagochtend ontslagen. De oefenmeester moet al na twee Bundesliga-duels het veld ruimen, al heeft dat voornamelijk te maken met het rampzalige vorige seizoen, waarin een enorme vrije val werd gemaakt. Na de eerdere 8-0 nederlaag tegen Bayern München en het 1-3 verlies tegen Werder Bremen moet de coach alsnog vertrekken.

Dat heeft Schalke 04 bekend gemaakt. Na de dramatische tweede seizoenshelft van het vorige seizoen, behield de clubleiding openlijk het vertrouwen in Wagner en gaf aan de doelstelling misschien bij te moeten stellen. Na eveneens een zeer [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/371256/schalke-04-blijft-in-voorbereiding-op-nieuw-seizoen-ook-verliezen/,_blank,wisselende en moeizame voorbereiding] kreeg de Amerikaanse coach een ultimatum na de monsternederlaag in München: er moest met uitduels tegen RB Leipzig en Borussia Dortmund in het vooruitzicht gewonnen worden van Werder Bremen, wat niet lukte. Pas in blessuretijd noteerde Mark Uth uit een strafschop de eretreffer van Die Königsblauen.

Volgens de Duitse media is Sandro Schwarz (voormalig trainer 1. FSV Mainz) een van de kandidaten om Wagner op te volgen. Dat de coach moet vertrekken uit Gelsenkirchen, kan onmogelijk een verrassing worden genoemd gezien de recente ontwikkelingen. 'We hadden gehoopt dat we samen met David Wagner voor een sportieve ommekeer konden zorgen', schrijft de clubleiding. 'Helaas zagen we in de eerste twee speelrondes niet de gewenste prestaties en resultaten.'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen