Uitgevallen Veerman weet dat knieblessure meevalt

Uitgevallen Veerman weet dat knieblessure meevalt

27 september 2020 – Heerenveen-aanvoerder Joey Veerman verwacht niet al te veel last te houden van de blessure die hij zaterdagavond opliep tegen VVV-Venlo. De captain moest worden gewisseld na meerdere overtredingen en heeft een dikke knie, maar naar eigen zeggen is er niks kapot. "Het gaat goed, maar het was wel even schrikken."Dat vertelde hij tegenover Omrop Fryslân. "Ik weet niet of het de bedoeling was om me uit de wedstrijd te schoppen, maar behalve de rode kaarten heb ik wel meer tikjes gehad", zei de hoofdrolspeler over het verdedigen van VVV-Venlo. "Ze kunnen dat gaan doen, maar dan hebben we ook andere spelers die het goed kunnen oppakken."

Veerman vond het veldspel van sc Heerenveen ondanks de zege nog zeker niet geweldig, maar was blij met de overwinning. Dat hij zelf de eindstreep niet haalde, was zuur. "Dit gaat wel twee à drie dagen duren", verwacht Veerman, die weet dat er niks kapot is in zijn knie. "Ze hebben het getest. De dokter, met allerlei bewegingen. Dus dan zal het wel goed zijn, toch?", glimlachte Veerman, die verwacht dat hij tegen FC Utrecht komend weekend er gewoon bij zal zijn.

Jansen niet tevreden
Net als Veerman was ook trainer Johnny Jansen niet content met het spel van sc Heerenveen. "Dat moet echt veel beter", vond de coach, die zag dat Veerman continu onder druk stond. "Joey had een mannetje op zich en er werd vol op hem doorgedekt. Hij moet dan dingen in een hoger tempo doen, zodat hij meer tijd creëert voor zichzelf. En als hij wordt afgedekt, betekent het dat er ergens anders extra ruimte komt. Ze moeten hem niet uit de wedstrijd schoppen, maar hier leert hij alleen maar."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 29 oktober 2020

  2. woensdag 28 oktober 2020