'Dest maakt keuze en vliegt naar Barça: transfer nadert afronding'

27 september 2020, 08:35

Sergino Dest staat voor een overstap naar FC Barcelona. De rechtsback van Ajax heeft een knoop doorgehakt en heeft de Catalaanse grootmacht van Ronald Koeman verkozen boven Bayern München, dat eveneens veel interesse had. Met de transfer is zo'n twintig miljoen euro gemoeid, wat met enkele bonussen nog flink kan oplopen. Het wachten is op groen licht vanuit beide clubs en een persoonlijk akkoord. 

Dat schrijven De Telegraaf, Voetbal International en transferspecialist Fabrizio Romano althans. De verdediger heeft naar verluidt zaterdag afscheid genomen van zijn ploeggenoten en is vervolgens naar Spanje gevlogen om bij FC Barcelona de deal af te ronden. In Catalonië ligt een meerjarig contract klaar voor de verdediger, voor wie veel interesse was.

Bayern München zou met Ajax uiteindelijk niet tot een akkoord zijn gekomen voor de twintig miljoen euro die de Amsterdammers wilden hebben. Bij FC Barcelona kan hij worden gezien als de vervanger van de naar Wolverhampton Wanderers vertrokken Nélson Semedo, die niet meer voor kwam in de plannen van Koeman.

De Nederlandse coach heeft Dest als eerste aankoop gedaan in deze transferzomer, waarin ook Eric García moet overkomen van Manchester City. Voor Ajax wordt Dest na Donny van de Beek en Hakim Ziyech de volgende grote uitgaande transfer in deze window. Trainer Erik ten Hag liet al weten dat hij wil dat er een externe vervanger komt voor Dest.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen