Ten Hag boos om rode kaart: "Niks met gemeen spel te maken"

Ten Hag boos om rode kaart: "Niks met gemeen spel te maken"

26 september 2020 – Het Ajax van Erik ten Hag wist zaterdagavond in de 'eerste echte test' van het nieuwe seizoen te winnen van Vitesse. Dat gebeurde met tien man, omdat Edson Álvarez in de eerste helft een rode kaart kreeg. Ten Hag is na afloop van de wedstrijd tevreden over hoe zijn ploeg het met tien man heeft opgepakt, maar boos dat de rode kaart überhaupt gegeven werd."Ik begreep het niet: hoezo rood?", vraagt de trainer van Ajax zich na de wedstrijd voor de camera van FOX Sports af. Ook als hij de beelden terugziet, waarin Álvarez op het been van zijn tegenstander gaat staan, blijft Ten Hag bij zijn standpunt. "Nee", zegt hij enigszins geïrriteerd. "Je ziet toch dat het in het raken van de bal gebeurt. Dit heeft niks met gemeen spel te maken. Als je zelf gevoetbald hebt, zie je dat dit absoluut geen rode kaart is."

Tegen Vitesse blonken namens Ajax de nieuwkomers uit. Antony, die sowieso een goede wedstrijd speelde, kroonde zich tot matchwinner. Ook Mohammed Kudus viel op de zespositie positief op. Dat zag ook Ten Hag. "Wij denken dat hij daar heel goed uit de voeten kan. Dat heeft hij in de laatste twee wedstrijden en in de voorbereiding al laten zien."

Al met al is Ten Hag tevreden over het optreden van zijn ploeg, al zijn er dingen die volgens hem nog beter kunnen. "Vitesse was in de eerste fase scherper. Wij kwamen net te laat in positie. Zij namen de spelhervattingen heel snel en maakten heel veel overtredingen, waar wij niet goed op reageren. Daar hadden we beter mee om kunnen gaan. Maar als je met tien man van Vitesse wint, is dat een compliment waard."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 oktober 2020

  2. donderdag 22 oktober 2020