Gisteren gemist: AZ morst weer, Ajax en Heerenveen zegevieren

27 september 2020, 00:30   Bijgewerkt: 26 september 2020, 23:50

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 26 september.

PEC Zwolle pakt eerste winst tegen geplaagd tiental Sparta

PEC Zwolle heeft zaterdag op overtuigende wijze afgerekend met het nog puntloze Sparta Rotterdam. Na 45 saaie minuten stond de wedstrijd plotseling in brand. Spartaan Michael Pinto maakte hands op de doellijn, kreeg rood en zag Reza Ghoochannehjad scoren. Een loodzware en kansloze tweede helft volgde voor Sparta met drie tegentreffers. Ghoochannejhad, Clint Leemans en Yuta Nakayama voerden de score verder op: 4-0.

Chelsea speelt na 3-0 achterstand gelijk bij WBA

Chelsea zal zaterdagavond blij zijn met een punt op bezoek bij West Bromwich Albion en dat zegt genoeg over de avond die de ploeg van Frank Lampard heeft beleefd. Op bezoek bij de promovendus die tot vandaag nog puntloos was, werd er met 3-3 gelijkgespeeld. In de eerste helft keek Chelsea al na een halfuur tegen een 3-0 achterstand aan.

AZ roept het over zichzelf af en ziet Fortuna langszij komen

AZ heeft zaterdag een 1-3 voorsprong uit handen gegeven tegen Fortuna Sittard: 3-3. De Alkmaarders kwamen snel op achterstand, maar bogen de wedstrijd vervolgens om naar een 1-3 voorsprong. Die had nog verder kunnen worden uitgebouwd als de ploeg van Arne Slot scherper was geweest voor de goal. In plaats daarvan kwam Fortuna knap terug en is AZ nu nog steeds zonder zege in dit Eredivisie-seizoen.

Heerenveen koploper na moeizame zege op rood VVV

SC Heerenveen is er zaterdagavond in geslaagd om de perfecte score in de Eredivisie te behouden. Dit deden ze door een krappe 1-0 zege te boeken tegen VVV-Venlo, dat eveneens nog ongeslagen was. Een rake penalty van Joey Veerman was genoeg voor de drie punten. De Venlonaren eindigden de wedstrijd met negen man, na de spijkerharde overtredingen van Tobias Pachonik en Simon Janssen.

Real Madrid houdt zege over aan heet avondje in Villamarín

Gemakkelijk ging het niet, maar regerend kampioen Real Madrid heeft die punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Real Betis. De wedstrijd was traditioneel lastig voor de topclub, maar dankzij een goede tweede helft won de ploeg van Zinedine Zidane van de thuisploeg: 2-3.

Tiental Ajax verslaat strijdend Vitesse in geweldig voetbalgevecht

Ajax heeft ook na drie Eredivisie-wedstrijden nog geen steek laten vallen. Na een rode kaart voor Edson Alvarez moesten de Amsterdammers, net als in de openingswedstrijd tegen Sparta, een groot deel van het duel in ondertal tot een goed einde brengen. Dat lukte opnieuw, met dank aan goudhaantje Antony die twintig minuten voor tijd het winnende doelpunt maakte. Vitesse speelde in Amsterdam een prima wedstrijd, maar de gelijkmaker van Riechedly Bazoer bleek na de openingsgoal van Quincy Promes de enige Arnhemse treffer: 2-1.