Inter verslaat Fiorentina in spectaculaire seizoensstart

26 september 2020, 23:00   Bijgewerkt: 26 september 2020, 23:20

Internazionale is het nieuwe seizoen op spectaculaire wijze begonnen. In een zeer vermakelijk en doelpuntrijk duel werd Fiorentina met 4-3 verslagen. Stefan de Vrij was er niet bij; hij moest wegens een schorsing de seizoensstart van zijn club missen. Voor Arturo Vidal, die deze week overkwam van FC Barcelona, was een invalbeurt weggelegd.

Al in de derde minuut zette Cristian Kouame de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Pas in de blessuretijd van de eerste helft kon Inter iets terug doen. Met een fraai schot van iets buiten de zestien krulde Lautaro Martínez de bal om de doelman heen, waardoor de ploegen met een 1-1 stand gingen rusten.

Na rust veranderde de wedstrijd in een waar spektakelstuk. In de 52ste minuut werkte Federico Ceccherini de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman, waardoor Inter voor het eerst op voorsprong kwam. Fiorentina kwam echter snel weer terug toen Franck Ribéry zijn stempel op de wedstrijd drukte. Met twee assists zorgde hij in korte tijd voor de 2-2 en de 2-3, waarvan de tweede een waar juweeltje was. Vanaf iets voorbij de middenlijn stuurde hij met een prachtige dieptepass de lopende Frederico Chiesa weg, die over de keeper heen binnen kon schieten.

De wedstrijd leek op een overwinning voor Fiorentina af te stevenen, tot Inter in de slotfase in korte tijd twee keer toesloeg. In de 87ste minuut was het Romelu Lukaku die als eindpunt diende in een goed opgezette aanval. Twee minuten later zorgde Danilo D'Ambrosio er met een kopbal voor dat Inter de drie punten toch over de streep trok.

Lazio zonder problemen langs Cagliari

SS Lazio deed eerder op de avond ook goede zaken in de eerste speelronde van de Serie A. Op bezoek bij Cagliari won de ploeg van trainer Simone Inzaghi zonder al te veel problemen met 0-2. Manuel Lazzari zorgde al na drie minuten voor het eerste Lazio-doelpunt van het seizoen. In de tweede helft was het Ciro Immobile die doorging waar hij voor de zomerstop gebleven was. De Gouden Schoen-winnaar van vorig seizoen schoof de bal in de rechterhoek en zette zo de eindstand op het scorebord.