Real Madrid houdt zege over aan heet avondje in Villamarín

Real Madrid houdt zege over aan heet avondje in Villamarín

26 september 2020 – Gemakkelijk ging het niet, maar regerend kampioen Real Madrid heeft die punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Real Betis. De wedstrijd was traditioneel lastig voor de topclub, maar dankzij een goede tweede helft won de ploeg van Zinedine Zidane van de thuisploeg: 2-3.Real Betis stond na twee duels op zes punten en Real was met een remise tegen Real Sociedad juist matig gestart aan het seizoen. Met Martin Ødegaard wederom in de basis lukte het Real om vroeg op voorsprong te komen. Na veertien minuten was het Federico Valverde die de score opende op aangeven van Karim Benzema die sterk speelde. Sergio Ramos kreeg daarna dé kans om de 0-2 te maken, maar miste een enorme mogelijkheid. Dat bleek een dure misser, want Betis draaide het duel nog voor rust helemaal om. Na 35 minuten kopte verdediger Aïssa Mandi raak en twee minuten later was het alweer feest. William Carvalho, de middenvelder die vorige week ook al scoorde, verschalkte Thibaut Courtois.

Een stunt leek er dus wel in te zitten voor Real Betis, maar de ploeg kwam slecht uit de kleedkamer. Het was met name rechtsback Emerson die zijn team benadeelde. De verdediger werkte uit een corner de bal in de eigen goal en kreeg bovendien na 67 minuten een rode kaart. Hij duwde Luka Jovic, die verrassend in de basis begon, en kon inrukken.

Met een man meer voerde Real de druk op en dat had uiteindelijk effect. In de 82ste minuut kreeg De Koninklijke een penalty en die buitenkans werd uiteraard uitgepakt door Sergio Ramos. De aanvoerder scoorde met een panenka en maakte zijn eerste goal van het seizoen: 2-3. Eerder had Benzema al de lat geraakt. Real staat met dank aan de zege na twee duels op vier punten en heeft de rust weer even doen terugkeren in Madrid.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 30 oktober 2020

  2. donderdag 29 oktober 2020