Slot baalt van 'duur puntverlies' tegen 'opportunistisch' Fortuna

Slot baalt van 'duur puntverlies' tegen 'opportunistisch' Fortuna

26 september 2020 – Arne Slot heeft met zijn AZ ook de tweede wedstrijd van het nieuwe Eredivisie-seizoen niet weten te winnen. Zijn ploeg had met een 1-3 voorsprong een goede uitgangspositie tegen Fortuna Sittard, maar zag de Limburgers nog terugkomen tot 3-3. Volgens de trainer lag dat vooral aan de manier waarop zijn elftal verdedigde tegen het opportunistische voetbal van de thuisploeg."Vanaf de 1-3 was Fortuna heel opportunistisch en speelden ze veel lange ballen. We verdedigden gewoon heel matig in de tweede bal", vertelt Slot na de wedstrijd tegenover FOX Sports. "Al die lange ballen die eruit vallen, daar moet je zorgen dat je bij zit. Als er geschoten wordt, moet je druk hebben op de bal. Dat klinkt heel makkelijk, maar dat hadden we bij de 2-3 en de 3-3 niet. Het overkwam ons niet, maar we deden het zelf."

De afwezigheid van de geschorste Calvin Stengs en de geblesseerde Oussama Idrissi maakte het er voor AZ niet makkelijker op, al wil Slot daar niks van weten. "Het is lang geleden dat we drie keer gescoord hebben, dus ik ben hartstikke tevreden over hoe dat is ingevuld." Zo was de oefenmeester te spreken over hoe Zakaria Aboukhlal het invulde voorin. "Hij stond erin voor de diepte achter de laatste lijn, dat heeft hij gebracht vandaag. Hij was heel dreigend. Het laatste waar we het nu over zouden moeten hebben is de absentie van Idrissi en Stengs."

Na het gelijkspel van vorige week tegen PEC Zwolle (1-1), staat AZ nu op twee punten uit twee wedstrijden. Slot wil daar echter nog geen conclusies aan verbinden. "Dit was een ander gelijkspel dan vorige week. Toen haalde je het maximaal haalbare met tien man. Als je in een uitwedstrijd 1-3 voorstaat en het nog weggeeft, dan zijn dit heel dure punten die we vandaag verloren hebben."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 30 oktober 2020

  2. donderdag 29 oktober 2020