PEC-debutant Pherai: "Voelde voet niet meer van de spanning"

PEC-debutant Pherai: "Voelde voet niet meer van de spanning"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

26 september 2020 – PEC Zwolle won zaterdag met 4-0 van Sparta Rotterdam, maar geheel vlekkeloos ging het niet. Bij PEC stond debutant Immanuel Pherai in de basis en hoewel hij een prima wedstrijd speelde, had de negentienjarige huurling van Borussia Dortmund het lastig. Dat had alles te maken met de zenuwen.

Volgens het talent had het veel beter gekund. "Ik ben blij met mijn thuisdebuut, maar zeker niet tevreden over mijn eigen prestatie", aldus de Nederlander bij RTV Oost. "De eerste twintig minuten voelde ik heel veel spanning. Misschien waren het zenuwen. Ik voelde mijn voet niet meer, ik had zo veel spanning. Maar op een gegeven moment was het weg, toen ben ik gewoon gaan voetballen."

Dat was ook de reden dat het na de pauze beter ging. Dat PEC al snel een ruime voorsprong pakte na de doelwissel tegen tien man, hielp ook mee. "Toen die spanning weg was kwam ik beter in mijn spel. Ik dacht: slechter dan de eerste helft kan niet, dus we gaan er gewoon voor. Toen kreeg ik steeds meer ballen, had ik meer vertrouwen en kon ik mijn ding doen", zegt de Amsterdammer. "We hebben als team gewonnen en drie punten gepakt, dat is het belangrijkste."

Reacties

gerelateerd