Eerlijke Rayhi wil naar Saudi-Arabië: "Het gaat puur om het geld"

Eerlijke Rayhi wil naar Saudi-Arabië: "Het gaat puur om het geld"

26 september 2020 – Als het aan Mohamed Rayhi ligt, vervolgt hij zijn carrière bij Al-Batin uit Saudi-Arabië. Na de 4-0 nederlaag met Sparta tegen PEC Zwolle geeft hij aan persoonlijk al rond te zijn met de club. Het wachten is alleen nog op een akkoord tussen de clubs. Over zijn beweegredenen is de aanvaller opvallend eerlijk."Ik ben gewoon eerlijk; mensen gaan niet naar Saudi-Arabië om de olie-industrie te bekijken of om een stap te maken naar de Champions League", vertelt Rayhi aan FOX Sports. "Saudi-Arabië is voor elke speler financieel aantrekkelijk. Elke speler doet het daarvoor. Degene die zegt dat hij dat niet doet, die liegt. Het gaat puur om het geld en om je toekomst veilig te stellen. Daar ben ik gewoon heel eerlijk over."

De Eindhovense aanvaller geeft aan dat de bal op de helft van Sparta ligt. "Ze hebben een bod neergelegd bij Sparta, dus het is heel concreet. Ze willen me graag hebben. Persoonlijk ben ik al met ze akkoord, dus het is tussen de clubs." Tot die tijd blijft Rayhi gewoon zijn werk doen voor de Rotterdammers. "Ik ben nu speler van Sparta en doe gewoon elke wedstrijd mijn stinkende best. Sparta weet hoe ik erin sta en de trainer ook. Ik ben daar gewoon eerlijk over. Het is aan de clubs om het rond te maken. Gebeurt dat niet, dan ga ik gewoon m'n best doen voor Sparta."

De transferwens van Rayhi komt enigszins als een verrassing: in januari tekende hij nog een nieuw contract tot medio 2022. Een kans om zich financieel onafhankelijk te spelen, verandert zijn plannen. De 26-jarige Rayhi kwam in de zomer van 2018 transfervrij over van NEC. Daarvoor doorliep hij de jeugdopleiding van PSV en speelde hij tussendoor nog één seizoen in de jeugd van Helmond Sport.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 oktober 2020

  2. donderdag 22 oktober 2020