Ook vijfde wedstrijd van NAC Breda levert drie punten op

26 september 2020, 18:32

Het loopt als een trein bij NAC Breda sinds Maurice Steijn de hoofdtrainer is van de Brabanders. De nieuwe coach van de roemruchte club is na vijf wedstrijden nog foutloos in de Eerste Divisie. Na de eerste vier duels al gewonen te hebben, werden er zaterdag ook tegen Jong PSV (2-1) drie punten gegrepen.

Het is niet zo dat NAC elke week echt imponeert, maar de ploeg slaagt er wel steeds in om de zege over de streep te trekken. Dat lukte ook zaterdag, ondanks een mindere start. Na vijf minuten keek de thuisploeg namelijk al tegen een achterstand aan toen Nigel Thomas scoorde namens Jong PSV. Lang liet het antwoord van NAC niet op zich wachten, want drie minuten later was het via Moreno Rutten alweer gelijk.

NAC maakte het zichzelf wederom moeilijk door vervolgens via Huseyin Dogan een penalty te missen. De spelmaker zag zijn slappe inzet simpel gekeerd worden door Vincent Müller, die deze week werd vastgelegd door PSV. De penalty was overigens gegeven na een overtreding op Sydney van Hooijdonk, die ondanks transfergeruchten gewoon in de basis begon en negentig minuten speelde.

Het was ditmaal niet de spits die de matchwinner werd, maar Schotse Manchester City-huurling Lewis Fiorini. Hij scoorde na zeventig minuten door de bal van buiten de zestien in het doel te schieten. Het bleek de winnende treffer voor NAC, dat daardoor na vijf duels op vijftien punten staat. Jong PSV bleef op zes punten steken.