Hateboer en De Roon fleuren Atalanta-debuut Lammers op

26 september 2020, 17:02

Atalanta is zaterdag het nieuwe seizoen in de Serie A begonnen met een doelpuntrijke zege tegen Torino. Mede door doelpunten van Hans Hateboer en Marten de Roon won de club uit Bergamo de openingswedstrijd met 2-4. Sam Lammers deelde in de feestvreugde door vlak voor tijd zijn debuut te maken.

Atalanta kwam anderhalve maand geleden voor het laatst in actie in een officiële wedstrijd. Toen werd de Italiaanse club na een fraaie Europese campagne door Paris Saint-Germain uitgeschakeld in de kwartfinale van de Champions League. In de wedstrijdloze periode roerde Atalanta zich op de transfermarkt. Eén van de spelers die werd aangetrokken was Lammers, die voor ongeveer tien miljoen euro overkwam van PSV.

Lammers nam zaterdag plaats op de bank bij Atalanta. Hateboer, De Roon en halve Nederlander Robin Gosens stonden wel aan de aftrap. De start van de wedstrijd was voor Torino, dat via Andrea Belotti na tien minuten op voorsprong kwam. Atalanta stelde snel orde op zaken en boog via Alejandro Gomez en Luis Muriel binnen tien minuten de achterstand om naar een 1-2 voorsprong. Hateboer maakte er vlak voor rust op fraaie wijze zelfs 1-3 van, waarna Belotti een minuut later de marge terugbracht tot één.

Net als Hateboer maakte ook De Roon zaterdag zijn eerste doelpunt van het seizoen. Dat deed hij tien minuten na rust op aangeven van Muriel. Meer goals vielen er niet in Turijn. Wel viel Lammers vlak voor tijd in. Hij kreeg als vervanger van Duván Zapata (inclusief blessuretijd) tien speelminuten.