Pedersen: "Kudus kan een internationale topspeler worden"

Pedersen: "Kudus kan een internationale topspeler worden"

26 september 2020 – Mohammed Kudus lijkt zich snel aan te passen bij Ajax. De twintigjarige Ghanees kwam deze zomer voor negen miljoen euro over van FC Nordsjaelland, waar hij werd getraind door Flemming Pedersen. De Deense coach heeft hoge verwachtingen van Kudus. "Als hij de vrijheid krijgt om te laten zien wat hij kan, kan hij snel een fanfavoriet worden. Fans houden van dit soort spelers."Kudus werd in de vorige speelronde bij zijn officiële basisdebuut tegen RKC Waalwijk (3-0) direct verkozen tot Man of The Match. Dat Kudus het meteen goed doet, verbaast Pedersen niet. "Voor mij zijn Ajax en hij een perfecte match. Ik ken de club goed, heb er een paar goede vrienden zitten, en in Amsterdam ligt net als bij ons de focus op ontwikkelen", zegt de trainer tegen de NOS.

Pedersen stelt dat Kudus zich nog verder moet ontwikkelen en volwassener moet worden als voetballer. "Maar als hij de vrijheid krijgt, en die krijgt hij in het Ajax-systeem, dan ontwikkelt hij zich heel snel en kan hij een internationale topspeler worden bij een van de grote Europese clubs", denkt hij.

De Deense trainer vergelijkt Kudus met een kat. "Hij heeft veel zelfdiscipline, maar houdt er ook van om zijn eigen gang te gaan. Zeker op het veld. Soms doet hij zeer onverwachte dingen, dat maakt hem uiteraard een hele speciale speler. Onvoorspelbaar."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 29 oktober 2020

  2. woensdag 28 oktober 2020