Koeman ziet zichzelf niet als boeman bij Suárez-vertrek

Koeman ziet zichzelf niet als boeman bij Suárez-vertrek

26 september 2020 – Ronald Koeman heeft zaterdag vooruitgeblikt op de wedstrijd van FC Barcelona tegen Villarreal. Op de persconferentie ging het uiteraard niet alleen over zijn aanstaande Barça-debuut, maar ook over onder meer het vertrek van Luis Suárez.Deze week werd bekend dat Suárez zijn loopbaan vervolgt bij Atlético Madrid. Bij zijn afscheid liet de Uruguayaanse aanvaller weten geen wrok te koesteren jegens Koeman. De Nederlandse trainer ging zaterdag in op zijn rol in het vertrek van Suárez. "Het lijkt alsof ik de slechterik in deze film was, maar dat is niet zo. Tijdens het belletje (naar Suárez, red.) heb ik respect getoond en aangegeven dat het moeilijk voor hem zou zijn om aan spelen toe te komen. Maar als hij was gebleven, dan had hij deel van het team uitgemaakt."

"Voordat ik mijn contract tekende, was de club al met een aantal zaken bezig en ik heb geprobeerd om ze daarin te steunen. Het is niet alleen de beslissing van de coach", verduidelijkt hij. "Ik heb respect voor Luis. Hij kreeg de kans om naar Atlético te gaan en ik wens hem veel geluk."

Lionel Messi maakte vrijdag duidelijk dat hij niet blij is het met het vertrek van zijn vriend. "Het is logisch dat hij een beetje verdrietig omdat een vriend van hem na zoveel jaar de club verlaat, maar dat hoort bij het voetbal. Het belangrijkste voor mij is wat hij tijdens de trainingen en wedstrijden doet. Op de training is hij een voorbeeld voor iedereen geweest."

Memphis
Ook werd Koeman gevraagd of FC Barcelona nog werkt aan de komst van Memphis Depay of Lautaro Martínez. "Ik sluit niets uit, maar focus me nu op de spelers die hier zijn."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 30 oktober 2020

  2. donderdag 29 oktober 2020