Mauro Júnior ontwikkelt zich bij PSV: "Hard werken is belangrijk"

Mauro Júnior ontwikkelt zich bij PSV: "Hard werken is belangrijk"

26 september 2020 – Mauro Júnior keert zondag terug op bekend terrein. Met PSV neemt hij het op tegen Heracles Almelo, de club waar hij vorig seizoen aan werd verhuurd. "Een heel speciale dag voor mij", zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad.De Braziliaanse linkspoot is Heracles erkentelijk. "Een aantal clubmensen van Heracles heeft veel voor mij gedaan en met sommige spelers heb ik nog regelmatig contact. Alleen denk ik op het veld nergens aan. Wij moeten gewoon winnen, klaar. Daarna kunnen we het pas gezellig maken", zal hij zijn oude club niks cadeau geven.

Onder Roger Schmidt maakt de middenvelder een goede ontwikkeling door. De Duitse trainer gebruikte de Braziliaan in het eerste deel van de voorbereiding als linksback. "Een voor hem ongewone positie. Ik heb het goed bekeken en hij heeft geen moment geklaagd. Integendeel, hij heeft het opgepakt als een kans om zich te ontwikkelen. Afgelopen week heeft hij ons en zichzelf met een goal beloond voor het harde werken", doelt de trainer op Mauro's goal tegen NS Mura (1-5).

"Hard werken is belangrijk, pas dan kun je iets verdienen", vindt Mauro zelf. "Tegen NS Mura moest dat ook. Het zijn wedstrijden waarin je de bal in de ploeg moet zien te houden en vooruit moet durven te spelen."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 30 oktober 2020

  2. donderdag 29 oktober 2020