Sportminister geeft supporters een laatste waarschuwing

Sportminister geeft supporters een laatste waarschuwing

26 september 2020 – Als voetbalsupporters dit weekend de coronaregels weer overtreden, dan overweegt het kabinet om fans uit stadions te weren. Dat zegt sportminister Tamara van Ark tegenover het Algemeen Dagblad. "We moeten met z'n allen verantwoordelijkheid nemen om het virus de kop in te drukken."De afgelopen week overtraden supporters van diverse clubs de coronaregels. Zo namen Feyenoord-supporters het tegen FC Twente (1-1) niet altijd even nauw met het schreeuw- en zangverbod en bouwden Willem II-fans tijdens de Europa League-ontmoeting met Rangers FC (0-4) een feestje buiten het stadion. Premier Rutte keurde het gedrag van de supporters uit Rotterdam en Tilburg af.

Op dit moment is Rutte niet van plan toeschouwers bij voetbalwedstrijden te verbieden, gaf hij vrijdag aan. Van Ark waarschuwt de voetbalfans echter. Zij geeft aan dat 'dit soort onverantwoordelijke taferelen', zoals donderdag in Tilburg, er niet bij horen. "Als je je cluppie graag live wil blijven zien, hou je dan aan de regels", aldus de minister, die aangeeft dat het 'een ander verhaal wordt' als de afspraken opnieuw geschonden worden. "Dat er bijvoorbeeld gespeeld wordt zonder publiek."

De derde speelronde van de Eredivisie werd vrijdag afgetrapt met de wedstrijd FC Twente tegen FC Groningen (3-1). Feyenoord, dat onder een vergrootglas ligt, komt zondag in actie tegen ADO Den Haag. "Dat lijkt me een fantastische gelegenheid om te laten zien dat het wél kan", aldus Van Ark.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 oktober 2020

  2. donderdag 22 oktober 2020