'Feyenoord houdt adem in: vertrek Berghuis niet ondenkbaar'

'Feyenoord houdt adem in: vertrek Berghuis niet ondenkbaar'

26 september 2020 – Met het einde van de zomerse transferperiode in zicht moet Feyenoord rekening houden met het vertrek van Steven Berghuis. Er heeft zich weliswaar nog geen club officieel gemeld voor de aanvoerder van de Rotterdammers, maar daar kan snel verandering in komen. De 28-jarige Berghuis is namelijk voor een relatief laag bedrag op te pikken in De Kuip, schrijft het Algemeen Dagblad in zijn zaterdageditie.Feyenoord hield Berghuis een jaar geleden uit handen van PSV en krikte het jaarsalaris van de Oranje-international op naar 1,9 miljoen euro. Bovendien maakten Sjaak Troost en Toon van ­Bodegom, destijds verantwoordelijk voor het technische beleid van Feyenoord, een afspraak die de Rotterdammers verplichten om met iedere club om tafel te gaan zitten die bereid is acht miljoen euro of meer te betalen voor Berghuis.

"Afspraken die zijn gemaakt? Daar zeg ik niets over. De club weet wel hoe het zit'', zegt zaakwaarnemer Guido Albers, die enkele maanden geleden het stokje overnam van Mino Raiola. Ook technisch directeur Frank Arnesen wil of kan weinig kwijt over de gemaakte afspraken. "Daar zeg ik niets over. De club weet wel hoe het zit. Dat zou ik moeten navragen bij onze juridische afdeling. De afspraken die met Berghuis zijn gemaakt? Ik was daar niet bij."

Duidelijk is dat Feyenoord zijn aanvoerder en beste speler niet wil laten. "Steven Berghuis? Die sluiten we vanaf nu op in een kast of zo. Tot het 6 oktober is'', lacht Arnesen. "Kijk, er is nog geen interesse en ik hoop uiteraard dat het zo blijft. Of er paniek uitbreekt als hij nog zou gaan? Berghuis staat garant voor veel doelpunten en assists, het zal heel erg moeilijk zijn om nog iemand terug te halen voor zijn positie. We hopen echt dat hij blijft."

Berghuis zelf staat open voor een transfer als het complete plaatje klopt. Arnesen betwijfelt of de aanvaller voor een vertrek moet kiezen als de komende week zich nog een club meldt. "In deze fase zijn er vaak paniekaankopen, daar moet je als speler over nadenken. Chelsea haalde Hakim Ziyech al maanden geleden, heel gericht en heel goed over nagedacht. Ik kan me voorstellen dat een speler nu denkt: waarom hoorde ik niets van jullie in mei of juni? Hebben jullie mij wel echt goed gevolgd de laatste jaren."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 oktober 2020

  2. donderdag 22 oktober 2020