'PSV doet met Sangaré volgende miljoenenaankoop'

'PSV doet met Sangaré volgende miljoenenaankoop'

25 september 2020 – De volgende miljoenenaanwinst voor PSV dient zich vermoedelijk spoedig aan. De Eindhovenaren zijn in een vergevorderd stadium om de komst van controlerende middenvelder Ibrahim Sangaré (22) af te ronden. De international van Ivoorkust komt over van het de Franse Ligue 2-club Toulouse en gaat technisch manager naar verluidt zo'n negen miljoen euro kosten.Dat schrijven het Eindhovens Dagblad en Voetbal International althans. Volgens de mediums wordt de middenvelder morgen (zaterdag) zelfs al medisch gekeurd, waarna de laatste handtekeningen en daarmee het definitieve akkoord niet meer lang op zich zullen laten wachten. Trainer Roger Schmidt gaf eerder al tekenen er graag een dynamische middenvelder bij te willen naast Pablo Rosario, waar momenteel Ryan Thomas vaak minuten maakt.

In navolging van de gehuurde keeper Yvon Mvogo, transfervrije maar dure Eran Zahavi én Duitse back Philipp Max is Sangaré de volgende miljoenenaankoop van De Jong in deze transferwindow. Net als bij de eerdere aanwinsten komt de drievoudig international van Ivoorkust op voorspraak van Schmidt naar Eindhoven, waar ook Vincent Müller nog werd binnengehaald in deze transferwindow. Sangaré speelt al sinds 2016 voor Toulouse, dat hem oppikte bij AS Denguélé. Gezien zijn tot in 2021 lopende verbintenis, betaalt PSV een forse transfersom voor de middenvelder die bijna tachtig duels in de Ligue 1 speelde.

Toekomst Hendrix
Wat het betekent voor de toekomst van Jorrit Hendrix, is onduidelijk. De Nederlandse middenvelder heeft eveneens een aflopend contract in 2021 en staat in de belangstelling van diverse clubs. Pas als er een nieuwe middenvelder zou worden gehaald, mocht hij mogelijk vertrekken. Donderdagavond zat hij om transferredenen echter niet bij de selectie voor de Europa League. Hoewel zijn zaakwaarnemer aangaf dat er niet veel speelde, lijkt een vertrek wel tot de mogelijkheden behoren, aangezien zijn perspectief op speeltijd met rasse schreven afneemt. PSV zou nog zo'n twee á drie miljoen euro voor Hendrix willen beuren.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 30 oktober 2020

  2. donderdag 29 oktober 2020