Gisteren gemist: Derks overleden, zege FC Twente en Sangaré

26 september 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 25 september.

'PSV doet met middenvelder Sangaré volgende miljoenenaankoop'

De volgende miljoenenaanwinst voor PSV dient zich vermoedelijk spoedig aan. De Eindhovenaren zijn in een vergevorderd stadium om de komst van controlerende middenvelder Ibrahim Sangaré (22) af te ronden. De international van Ivoorkust komt over van het de Franse Ligue 2-club Toulouse en gaat technisch manager naar verluidt zo'n negen miljoen euro kosten. 

Slordig Groningen geeft de zege en koppositie cadeau aan Twente

FC Twente is er vrijdagavond in geslaagd om in de Grolsch Veste opnieuw te winnen én de koppositie in de Eredivisie in elk geval voor één dag te pakken. Mede dankzij het knullige verdedigen van opnieuw een zwak FC Groningen werd het 3-1 voor de Tukkers, dat met zeven punten uit drie duels uitstekend is gestart onder trainer Ron Jans. Voor de noorderlingen is er weinig reden tot vrolijkheid, gezien opnieuw het matige veldspel.

Oud-voetbalscheidsrechter Derks (89) overleden

Voormalig voetbalscheidsrechter Frans Derks is overleden. Op 89-jarige leeftijd in zijn woonplaats Breda is hij vrijdag na een kort ziektebed overleden. Dat heeft Omroep Brabant naar buiten gebracht via een familielid van Derks. Meer dan twintig jaar, tussen 1956 en 1978, floot Derks wedstrijden in het betaalde voetbal in Nederland. 

Zeer slecht nieuws voor PSV: Romero rest van het seizoen 'out'

PSV-aanvaller Maximiliano Romero (21) heeft vrijdagmiddag bijzonder slecht nieuws te verwerken gekregen. De spits viel donderdagavond al vroeg uit met een knieblessure tegen NS Mura en komt de rest van dit seizoen niet meer in actie. De Argentijn moet een operatie ondergaan en ligt vervolgens maanden uit de roulatie om te revalideren.

Geplaagd Cambuur haalt uit dankzij Kallon, zege MVV

Het deze week volop geplagde SC Cambuur heeft vrijdagavond na twee mindere wedstrijden weer eens flink uitgehaald in de Eerste Divisie. In eigen huis rekende de ploeg van Henk de Jong knap af met Jong FC Utrecht (5-2), mede door een vier (!) goals van uitblinker Issa Kallon. MVV boekte in eigen huis een ruime zege op tien man van TOP Oss, terwijl Almere City FC [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/372972/almere-city-fc-koploper-na-zege-eerste-winst-fc-dordrecht/,_blank,tijdelijk koploper] is na de zege op Helmond Sport. 

Dost draagt met goal bij aan zege op 'Nederlands' Hertha BSC

Bas Dost heeft vrijdagavond een belangrijke bijdrage geleverd aan de knappe zege van Eintracht Frankfurt op Hertha BSC. De Nederlandse spits maakte met een knappe kopbal een van de treffers van zijn elftal op bezoek in Berlijn (1-3), waar wel enigszins geflatteerd werd gewonnen van invallers Deyovaisio Zeefuik en Daishawn Redan en consorten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen