Geplaagd Cambuur haalt uit dankzij Kallon, zege MVV

Geplaagd Cambuur haalt uit dankzij Kallon, zege MVV

25 september 2020 – Het deze week volop geplagde SC Cambuur heeft vrijdagavond na twee mindere wedstrijden weer eens flink uitgehaald in de Eerste Divisie. In eigen huis rekende de ploeg van Henk de Jong knap af met Jong FC Utrecht (5-2), mede door een vier (!) goals van uitblinker Issa Kallon. MVV boekte in eigen huis een ruime zege op tien man van TOP Oss.Na de nederlaag tegen Go Ahead Eagles (0-2) en remise bij TOP Oss (2-2) kenden de Leeuwarders een vervelende week. Door blessures en coronabesmettingen was het zelfs de vraag of het duel doorgang zou vinden, omdat Cambuur mogelijk niet genoeg spelers had. Topscorer Robert Mühren, Erik Schoten, Ragnar Oratmangoen, Delano Ladan en Kellian van der Kaap waren al niet inzetbaar en toen in de warming-up Robert Maulun én na een kwartier ook nog eens David Sambissa uitvielen bij SC Cambuur, leek alles mis te gaan voor De Jong, die nog maar drie veldspelers naast zich op de bank had zitten.

Maar zo vervelend als de hele week was verlopen, zo prettig verliep het scoreverloopin Leeuwarden voor de thuisploeg. Een treffer van Jong FC Utrecht werd namelijk afgekeurd wegens buitenspel, wat zeer discutabel was, terwijl het zelf voor de pauze een dubbelslag noteerde. Kallon maakte binnen vijf minuten twee goals, waarvan vooral de tweede erg fraai was (in de verre hoek) van de watervlugge buitenspeler.

Een opsteker die Cambuur na een moeilijke week en twee mindere resultaten goed kon gebruiken en het team vleugels gaf, want tien minuten in het tweede bedrijf was de voorsprong van in de rust verdubbeld door Michael Breij en Kallon. Cambuur, bij wie alle beschikbare veldspelers nog invielen, noteerde een vijfde treffer, maar ook die werd eerst nog afgekeurd wegens buitenspel. Toch viel er aan beide kanten nog wat te vieren: invaller Jeredy Hilterman tikte simpel in, Kallon maakte na een enorme blunder van keeper Joey Houweling uiterst simpel zijn vierde, Cambuurs' vijfde. Na een fout van Alex Bangura kon invaller Tim Pieters vlak voor het einde na zijn assist op Hilterman ook nog een treffer bijschrijven. 

MVV – TOP Oss 3-0
Waar Cambuur de remise van vorige week in Oss vervolgde met een overwinning, lukte dat de ploeg van Klaas Wels duidelijk niet. De thuisploeg domineerde het hele duel en gaf goalie Bo Geens genoeg werd te verrichten, maar de doelman moest na een uur voetballen capituleren op een inzet van Joeri Schroijen, die na een rode kaart voor Lorenzo Pique (harde tackle op kuit) ook zijn tweede van de avond maakte. Het slotakkoord was voor Joy-Lance Mickels, die koeltjes de derde MVV-goal maakte. Extra domper voor de bezoekers was ook het vroege uitvallen van Grad Damen.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 26 oktober 2020

  2. zondag 25 oktober 2020