Dost draagt met goal bij aan zege op 'Nederlands' Hertha

Dost draagt met goal bij aan zege op 'Nederlands' Hertha

25 september 2020 – Bas Dost heeft vrijdagavond een belangrijke bijdrage geleverd aan de knappe zege van Eintracht Frankfurt op Hertha BSC. De Nederlandse spits maakte met een knappe kopbal een van de treffers van zijn elftal op bezoek in Berlijn (1-3), waar wel enigszins geflatteerd werd gewonnen van invallers Deyovaisio Zeefuik en Daishawn Redan en consorten.De zege was ook enigszins verrassend, omdat het geheel vernieuwde Hertha BSC na de bekerblamage nog uitstekend was begonnen aan de Bundesliga met een 1-4 zege op bezoek bij Werder Bremen, terwijl Dost en co niet verder kwamen dan een remise tegen het gepromoveerde Arminia Bielefeld (1-1). André Silva maakte in dat duel, op aangeven van Dost, het enige doelpunt: ditmaal opende de spits opnieuw de score, maar vanaf elf meter na een overtreding van Dedryck Boyata.

Niet veel later kopte Dost uit een vrije trap de tweede goal van de avond tegen de touwen, waardoor Hertha BSC op jacht moest naar de gelijkmakers. Met Zeefuik als invaller halverwege ging het in de tweede helft een stuk beter voor Hertha BSC tegen Eintracht Frankfurt, bij wie FC Groningen-middenvelder Ajdin Hrustic gaat tekenen. Toch zag hij hoe de bezoekers tegen de verhoudingen in ook nog op 0-3 kwamen, via een knap schot van Sebastian Rode, die met zijn verkeerde been knap in de verre hoek raak schoot.

Op dat moment stond ook oud-Spartaan Ragnar Ache al tussen de lijnen, die Almany Touré was komen vervangen. Een eigen doelpunt van Martin Hinteregger (zijn zesde in zijn loopbaan namens Eintracht!) zorgde nog wel voor een eretreffer namens de thuisploeg, maar een serieus slotoffensief kwam er – ondanks het inbrengen van Redan niet meer uit de verf. Zodoende boekt Dost met Eintracht een knappe zege op bezoek bij de 'Nederlandse' enclave uit Berlijn, van wie Javairo Dilrosun en Karim Rekik niet meededen.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 26 oktober 2020

  2. zondag 25 oktober 2020