Almere City koploper na zege, eerste winst FC Dordrecht

Almere City koploper na zege, eerste winst FC Dordrecht

25 september 2020 – Almere City FC is in elk geval voorlopig de nieuwe koploper van de Eerste Divisie. De ploeg van Ole Tobiasen had weliswaar de nodige moeite met Helmond Sport, maar invaller Anass Ahannach brak de ban, waarna het verzet gebroken was (2-0). Verder boekte FC Dordrecht de eerste zege van het seizoen op de tien man van Jong AZ, met dezelfde cijfers als Almere City FC.Met tien punten uit vier duels kent Almere City een uitstekende start van de Eerste Divisie, mede omdat het won van NEC en Excelsior. Een thuiswedstrijd tegen Helmond Sport zou daarom op voorhand geen problemen mogen geven, maar dat was het zeker wel voor de ploeg van Tobiasen, dat via Thomas Verheydt en Faris Hammouti in de eerste helft gevaarlijk werd zonder te scoren.

Omdat een treffer van Jordy Thomassen meteen in het tweede bedrijf werd afgekeurd wegens buitenspel namens Helmond Sport, kon invaller Ahannach de ban breken namens de thuisploeg. Met vrijwel zijn eerste balcontact zette hij Almere City FC op voorsprong, waarna Delvechio Blackson het duel niet veel later besliste, waardoor de Flevolanders voorlopig aan kop gaan van de Eerste Divisie.

FC Dordrecht – Jong AZ 2-0
Voor het eerst dit seizoen heeft FC Dordrecht drie punten bijgeschreven. Van harte ging dat overigens zeker niet: ondanks een rode kaart voor Jong AZ na een oliedomme tweede gele kaart voor Fons Gemmel hadden de bezoekers de beste kansen. Kevin Jansen had weliswaar vlak voor de pauze FC Dordrecht op voorsprong geschoten, maar de gasten drongen aan. Anthony Swolfs hield zijn ploeg met hangen en wurgen op de been, te meer omdat Robin Polley vlak voor het einde van het duel vergat de tweede te maken van de thuisploeg. Desondanks werd de zege binnengetrokken – nadat het duel even had stil gelegen nadat de vlag van de grensrechter kapot was gegaan - omdat Julius Bliek in blessuretijd een voorzet tegen de touwen kopte. 

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 oktober 2020

  2. donderdag 22 oktober 2020