Zaakwaarnemer Hendrix: "Tribuneplaats hoort niet bij zijn status"

Zaakwaarnemer Hendrix: "Tribuneplaats hoort niet bij zijn status"

25 september 2020 – Jorrit Hendrix' zaakwaarnemer kan zich niet vinden in de woorden van PSV-trainer Roger Schmidt. De Duitse coach liet de middenvelder buiten de selectie voor het duel in de voorronde van de Europa League, zodat hij kon denken over zijn transfer. "Dat hij nu op de tribune zit, hoort niet bij zijn status en wat hij kan brengen", vindt Fulco van Kooperen, die laat weten dat een deal op korte termijn niet te verwachten is.Dat stelt hij tegenover het Eindhovens Dagblad. Schmidt liet de middenvelder buiten de selectie omdat er volgens de Duitse coach 'op de achtergrond' onderhandeld wordt over een transfer. Volgens Van Koopeeren staat dat de prestaties van Hendrix niet per se in de weg. "Hij staat wel open voor een nieuw avontuur, zonder de focus op PSV te verliezen", aldus de belangenbehartiger.

PSV wil in elk geval zo'n twee à drie miljoen euro voor Hendrix, in wie Spezia interesse heeft getoond. De Serie A-club kan het gevraagde bedrag vooralsnog echter niet op tafel leggen. De Eindhovenaren willen in principe alleen meewerken aan een vertrek als er nog een nieuwe middenvelder wordt gehaald. Door de blessure van Érick Gutiérrez is de keuze wat minder breed voor Schmidt namelijk op het middenrif.

Als het niet tot een transfer komt, is de kans dat Hendrix wel bijtekent overigens nog altijd zeer klein. Hij heeft een aflopende verbintenis bij PSV, dat hem dus moet verkopen als er nog geld aan hem verdiend moet worden. Dat moet dus een substantieel bedrag zijn, anders neemt PSV het verlies.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 30 oktober 2020

  2. donderdag 29 oktober 2020