Burgemeester Tilburg: "Kunnen we betaald voetbal voorzetten?"

Burgemeester Tilburg: "Kunnen we betaald voetbal voorzetten?"

25 september 2020 – Theo Weterings, de burgemeester van Tilburg, vraagt zich hardop af of het betaalde voetbal in de huidige vorm wel doorgezet kan worden gezien de huidige corona-ontwikkelingen. Er was veel ophef over het gedrag van de supporters van Willem II donderdagavond. "De negatieve voorbeelden stapelen zich op", merkt hij.Tegenover Radio 1-programma 1 op 1 deed hij die uitspraak. "De afweging wordt wat mij betreft: kunnen we binnen de spelregels die er zijn überhaupt een vorm van betaald voetbal voortzetten?", vraagt hij zich hardop af na de forse kritiek die was op het gedrag van fans van Willem II. Eerder raakten de supporters van Feyenoord in opspraak, terwijl er in nog meer stadions de coronaregels met voeten werden getreden.

Lees ookTilburgse burgemeester kwaad op fans: "Zeer verwerpelijk"

Mark Rutte gaf aan dat het voetbal met supporters komend weekend nog wel gewoon doorgang kan vinden, mits de fans zich houden aan de regels. Weterings weet inmiddels dat dat lastig is na donderdagavond. "Het verbieden van elke activiteit had grotere problemen kunnen opleveren. Het is een keuze tussen vele kwaden en het is niet goed gegaan, dat is duidelijk", aldus Weterings, die toch ook het boetekleed aantrekt, daarover.

"Had ik mogelijk een andere beslissing moeten nemen? Ja, dat zou kunnen", aldus de burgemeester, die al contact had met collega Ahmed Aboutaleb, die fans in De Kuip wil verbieden als het opnieuw misgaat bij Feyenoord. Ook overweegt Weterings een meldplicht in te stellen tijdens wedstrijden, voor supporters die zich niet aan de regels houden.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 oktober 2020

  2. donderdag 22 oktober 2020