Willem II moet door: "Iedereen kwam met een kater naar stadion"

Willem II moet door: "Iedereen kwam met een kater naar stadion"

25 september 2020 – Willem II is niet door in de Europa League en zal zich moeten herpakken in de Eredivisie. De Tilburgers gaan zondag nog zonder de nieuwe spits Otschi Wriedt op bezoek bij FC Emmen. Trainer Adrie Koster hoopt dat zijn ploeg zich kan vasthouden aan het goede spel wat er tegen Rangers FC wel degelijk was.Ondanks de 0-4 nederlaag deed Willem II het heel aardig. Dat maakte de teleurstelling er niet groter op. "Iedereen kwam met een kater naar het stadion. De 4-0 doet vermoeden dat we niks in de melk te brokkelen hadden, maar het zegt niets over de manier waarop we gespeeld hebben. We hebben ook veel goede dingen laten zien. Daar moeten de spelers zich aan vasthouden", zegt Koster via de kanalen van de club.

Aan de kansen lag het niet, maar aan het afmaken wel. Dat was bij Rangers een stuk beter voor elkaar, zag Koster. "Als je niks creëert is het om moedeloos van te worden. Maar dat was niet het geval. Soms overkomt je zo'n wedstrijd. Dat is ook topsport. Het is gebeurd, streep eronder."

Koster heeft vertrouwen in zijn ploeg en overweegt dezelfde elf het veld in te sturen tegen Emmen. "Met Nelom als rechtsback, ja. Die heeft dat tegen Rangers op zich goed ingevuld. Hij maakt alleen een fout bij die strafschop. Dat hij niets had moeten doen, beseft hij zelf ook wel."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 oktober 2020

  2. donderdag 22 oktober 2020