KNVB: "Stadion één van de meest veilige omgevingen"

25 september 2020, 16:36

Het optreden van de Feyenoord-fans tegen FC Twente deed het nodige stof opwaaien. De vraag is dus of het nog een goed idee is om fans toe te laten in stadions. Volgens competitiemanager Jan Bluyssen van de KNVB kan het geen kwaad. Hij denkt ook niet dat de incidenten in Tilburg van donderdag een negatieve invloed hebben op de bezetting in de stadions.

De KNVB ontving deze week van de politie een rapport over hoe de eerste weken verlopen zijn. "We zijn drie, vier maanden bezig geweest om afspraken te maken en protocollen te schrijven. Uit de eerste evaluatie blijkt dat het vrijwel overal echt heel goed gaat. Alleen bij Feyenoord hadden afgelopen week wat dingen beter gekund, maar daar wordt het nu ook beter georganiseerd", zegt Bluyssen tegen het Algemeen Dagblad.

Volgens hem is het absoluut niet nodig om fans te gaan weren uit de stadions. Dat voegt volgens hem weinig toe.  "Ik durf wel te zeggen dat een stadion nu, met de huidige coronamaatregelen die we hebben, één van de meest veilige omgevingen is om bij elkaar te komen", stelt de competitiemanager.  "Nergens wordt zoveel afstand gehouden en zoveel gereguleerd als in de stadions. Wij kijken dan ook vol vertrouwen uit naar de komende speelronde."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen