Heerenveen koploper: "Hier moeten we nu van genieten"

25 september 2020, 15:39

De verwachtingen van sc Heerenveen waren laaggespannen door de dramatische voorbereiding, maar de ploeg is met twee zeges uitstekend begonnen in de Eredivisie. Trainer Johnny Jansen, die Ibrahim Dresevic weer terug heeft, leeft met de ploeg op een roze wolk.

Jansen kreeg afgelopen week van alle kanten foto's toegestuurd van de ranglijst, nu Heerenveen bovenaan staat. "We moeten hier absoluut van genieten, maar we moeten ook realistisch blijven. Wij kunnen niet op tachtig procent spelen. Zo goed zijn wij niet. We krijgen bovendien ook een keer te maken met tegenslag in een wedstrijd. Dan is het de vraag: word je negatief of blijf je geloven in het plan dat we samen hebben gemaakt?", zegt hij tegen de Leeuwarder Courant.

Heerenveen zal tegen VVV-Venlo het spel moeten maken, weet Jansen. "We zullen heel goed en nauwkeurig moeten zijn in balbezit. Maar als we de bal verliezen, dan moeten we ervoor zorgen dat de restverdediging goed staat. Discipline is ongelooflijk belangrijk", zegt de trainer van de koploper.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen