Advocaat: "Rutte had het alleen maar over Feyenoord"

Advocaat: "Rutte had het alleen maar over Feyenoord"

25 september 2020 – Naast het sportieve aspect is er bij Feyenoord nog iets waar veel over gesproken wordt, namelijk de strijd met het coronavirus. Vorige week tegen FC Twente (1-1) viel op dat de fans zich lieten gaan en de regels aan hun laars lapten. Trainer Dick Advocaat vond het allemaal wel meevallen, maar stelt wel dat hij hoopt dat ze zich aan de regels houden."We hebben geweldige fans en ik vond het nog wel meevallen. De 1,5 meter is heel belangrijk en dat moeten de fans aanhouden, want gezien de tijd waarin we leven is het coronavirus een onzichtbare vijand", zei Advocaat vrijdag tijdens zijn perspraatje voor het duel van zondag met ADO Den Haag. "Ik vond het wel heel erg gericht op Feyenoord. Terwijl er de week ervoor bij PEC ook veel geluid was. Het gebeurt overal. Ik vind dat iedereen op dezelfde manier behandeld moet worden. Over het gejuich na de 2-1 van PSV tegen FC Emmen is heel weinig gezegd."

Hij was dan ook niet blij met het feit dat Mark Rutte zei dat fans 'hun bek moesten houden'. "Mark Rutte had het ook alleen maar over Feyenoord. Je moet iedereen op dezelfde manier behandelen", aldus Advocaat. Wat ook opviel, was dat Steven Berghuis bijzonder kritisch was na afloop. "Slecht veldspel, slechte veldbezetting, laag tempo, weinig initiatief", somde hij op voor de camera van FOX Sports. "Dat is niet nieuw. Als je onze wedstrijden ziet, ook vorig jaar, dan is het nóóit echt overtuigend. Vandaag ook niet."

Advocaat heeft dat uiteraard meegekregen. "Berghuis was een beetje gefrustreerd. Sommige dingen die hij zei, klopten wel. Of hij het zei omdat hij weg wil? Geen idee, dat moet je aan hem vragen", aldus de trainer. "We proberen ons te verbeteren en we gaan niet direct alles veranderen omdat we een keer gelijkspelen. We zitten voetballend gezien nog in de voorbereiding."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 oktober 2020

  2. donderdag 22 oktober 2020