AZ zonder Idrissi en Stengs: "We gaan nu niet zielig doen"

AZ zonder Idrissi en Stengs: "We gaan nu niet zielig doen"

25 september 2020 – AZ zit in een mindere fase, getuige de uitschakeling in het voorportaal van de Champions League en het gelijkspel tegen PEC Zwolle in de Eredivisie. Er is meer slecht nieuws in Alkmaar, aangezien Calvin Stengs en Jordy Clasie zaterdag niet inzetbaar zijn tegen Fortuna Sittard. Ook Oussama Idrissi is er niet bij. Toch maakt Arne Slot zich geen zorgen."Zij staan beiden nog niet op het trainingsveld en zijn er zaterdag dan ook niet bij", zei de coach vrijdag op het persmoment. Daarnaast is ook Calvin Stengs niet inzetbaar. "Het is denk ik voor het eerst dat we zonder Stengs én Idrissi op de vleugels spelen. Dat gaan we met andere spelers oplossen." Ook Ron Vlaar kan niet spelen, want hij heeft een terugslag.

Dat AZ nu ineens met personele problemen kampt, vindt Slot niet vreemd. "Door de corona-onderbreking weet je nou eenmaal dat je wel eens een hobbelig seizoen kan hebben als het om fitheid van een aantal jongens gaat. Maar goed, we hebben nog steeds voldoende buitenspelers over. En maandag krijgen we er met Jesper Karlsson weer eentje bij. Daar gaan we dus zeker niet zielig over doen."

AZ treft zaterdag met Fortuna een ploeg die matig is gestart. Er werd verloren van FC Twente en sc Heerenveen. "Vorig seizoen heeft Fortuna in thuisduels dominant gespeeld en weinig verloren. Afgelopen thuiswedstrijd hadden ze de pech dat Heerenveen de eerste drie kansen die ze kregen tot een goal promoveerden. Ik vond de 0-3 ruststand dus wat geflatteerd. Maar in de tweede helft speelde Fortuna vrij goed en veel beter dan Heerenveen."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 30 oktober 2020

  2. donderdag 29 oktober 2020