De Boer blij: "Supergevoel om bondscoach te zijn van ons land"

De Boer blij: "Supergevoel om bondscoach te zijn van ons land"

25 september 2020 – Frank de Boer staat erom bekend dat hij niet de meest goedlachse trainer is, maar vrijdagmiddag was in Zeist duidelijk te zijn dat de coach blij is met het bondscoachschap. De oefenmeester voelt zich vereerd en ziet kansen met het Nederlands elftal. Hij heeft er, ondanks de kritiek die er is, vertrouwen in.Want dat er kritiek was, was duidelijk de afgelopen periode. Dat heeft de voormalig trainer van Ajax, Internazionale, Crystal Palace en Atlanta United ook gemerkt.  "Er zijn altijd tegenstanders, die hoor je vaak het luidst. Dat is ook helemaal niet erg, daar moet je ook naar luisteren. Ik denk dat er ook een heel grote groep wel tevreden is met de keuze van de KNVB", sprak hij.

De Boer verwacht successen te beleven met Oranje. "Ik zie een heel mooie periode voor ons waarin we goed kunnen samenwerken en er iets moois van kunnen maken. Daar zal ik mijn stinkende best voor doen. Ik ben hier een tijdje niet geweest. De KNVB heeft een echte metamorfose ondegaan. Ik denk dat er nu echt een topsportmentaliteit heerst. Dat is ook te danken aan de heren naast mij. Bedankt dat ik tussen ze in mag zitten. Ik heb er heel veel zin in", zei De Boer.

Dat hij er zin in heeft, is duidelijk. "Blij is het juiste woord. Je ziet het niet altijd aan me, maar het is nu echt zo. Ik ben zeer vereerd, het is een super gevoel om bondscoach te zijn van ons land. Dat maakt me zeer trots, als speler was dat ook zo. Een zeer speciaal voor mij en mijn naasten."

Eerherstel
Met Ajax werd De Boer vier keer kampioen, maar in het buitenland ging het minder. Directeur Nico-Jan Hoogma liet zich daar nog over uit. "In de gesprekken had hij een goede zelfreflectie op zijn mislukkingen in het buitenland. Ook zijn staat van dienst is belangrijk. 112 interlands, op eindtoernooien gestaan en bij Ajax zeer succesvol geweest."

Wat heeft De Boer in het buitenland geleerd? "Ik heb bij Ajax zes jaar in een vertrouwde omgeving gewerkt. Ik werd in Italië meer manager dan trainer. Dat was bij Crystal Palace net zo. Ik heb meer de managerrol geleerd, daar heb ik denk ik stappen in gezet."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 oktober 2020

  2. donderdag 22 oktober 2020