Woerts over Feyenoord: "Draait nu al elk thuisduel verlies"

Woerts over Feyenoord: "Draait nu al elk thuisduel verlies"

25 september 2020 – Chris Woerts bekijkt de ontwikkeling van Feyenoord nauwgezet. De sportmarketeer werkte in het verleden in een marketingfunctie bij de club en stelt nu dat de fans zich bewust moeten zijn van de verliezen die de club moet draaien, als de fans zich niet aan de coronaregels houden."De club draait nu al verlies op elke thuiswedstrijd", zegt oud-commercieel directeur Woerts tegen RTV Rijnmond. Afgelopen zondag was te zien dat de fans zich in de slotfase tegen FC Twente niet aan de regels leken te houden, toen de emoties hoog opliepen. "Als je dan drie open kansen mist in de laatste vijf minuten is het heel lastig om de emoties in bedwang te houden."

"Dit seizoen overleeft Feyenoord wel als er strengere maatregelen komen", zegt de sportmarketeer. "Maar als dit nog langer dan een seizoen duurt, dan wordt het financieel wel heel zwaar. Aan het eind van het seizoen moet iedereen gecompenseerd worden voor het niet bezoeken van de wedstrijden. Nu zijn ze erop ingesteld, maar ik hoor Feyenoord al eerder roepen dat ze hopen dat ze erop ingesteld zijn dat ze aan het einde van het seizoen weer voor een vol stadion kunnen spelen na de winterstop. Als ik nu naar de ontwikkelingen kijk is dat een illusie."

Supporters bij duels
Woerts heeft het gevoel dat het niet lang meer gaat duren voordat er nieuwe regels worden gelanceerd. "Gisteren hoorde ik op televisie Ernst Kuipers van het Erasmus MC al zeggen dat het heel moeilijk wordt in de toekomst om supporters toe te staan bij sportwedstrijden", zegt Woerts. "Burgemeester Aboutaleb zei al dat er harde en strenge maatregelen landelijk nodig zijn. Dus ik denk dat er binnenkort een verbod komt op de aanwezigheid van supporters bij wedstrijden."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 30 oktober 2020

  2. donderdag 29 oktober 2020