Transferweekje: Aouar, Dest, Koopmeiners en Riqui Puig

26 september 2020, 15:44

De transferzomer nadert zijn einde. Hoewel het coronavirus de voetbalwereld op z'n kop heeft gezet, wordt er deze transferperiode weer volop gehandeld. Welke transfers zitten nog in het vat en welke geruchten zijn misschien niet zo betrouwbaar als gedacht? Een overzicht van de geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Dossier Dest

Wordt het Bayern München of FC Barcelona? Dat lijkt de grote vraag in de soap rondom Ajax-back Sergiño Dest. Der Rekordmeister had een ruime voorsprong voor op de Catalanen, pak 'm beet zo'n 2-8, maar is inmiddels aardig achterhaald. Door het vertrek van onder anderen Arturo Vidal, Luis Suárez en Nélson Semedo kan FC Barcelona alsnog in actie komen en heeft het een akkoord bereikt met Ajax over een transfer, zo schreef De Telegraaf. Het Spaans SPORT wist zelfs te melden dat de Nederlandse Amerikaan een voorkeur had om aan te sluiten bij de ploeg van Ronald Koeman, omdat daar meer sportief perspectief zou zijn. Maar het zijn wel slechts Spaanse media… Vrijwel zeker is dat de back vertrekt uit Amsterdam en als het aan Erik ten Hag komt er wél een externe vervanger van Dest, wiens dossier ook na zijn transfer voorlopig dus nog niet gesloten kan worden.

{image[342516][right-half][]}Toekomst van Puig

Riqui Puig is razend populair bij de supporters van FC Barcelona, maar Ronald Koeman heeft de 21-jarige middenvelder dit seizoen niet nodig. De Nederlandse trainer hoopt dat Puig tijdelijk elders wordt ondergebracht zodat hij vlieguren kan maken en sterker kan terugkomen. Het La Masía-pareltje wil echter helemaal niet weg. Toch lijkt hij er gezien de recente uitspraken van Koeman verstandig aan te doen om zich te laten uitlenen. Mogelijk ligt zijn toekomst in Nederland. Ajax wordt al geruime tijd gelinkt aan de talentvolle middenvelder en volgens Mundo Deportivo heeft ook PSV 'oriënterende belangstelling' getoond voor Puig. Maar is er in Eindhoven wel plek voor de Spanjaard nu Ibrahim Sangaré [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/372981/psv-doet-met-middenvelder-sangare-volgende-miljoenenaankoop/,_blank,op weg is] naar het Philips Stadion?

Man City zoekt verdediger

Manchester City trok deze zomer met Nathan Aké al een centrumverdediger aan, maar is op zoek naar een extra versterking voor het hart van de defensie. De alom begeerde Kalidou Koulibaly werd in verband gebracht met een overgang naar het Etihad Stadium, maar volgens Engelse media willen The Citizens niet voldoen aan het hoge prijskaartje van de Napoli-verdediger. Hij zou tussen de zeventig en tachtig miljoen euro moeten kosten. Liverpool zou ondertussen ook jagen op de handtekening van Koulibaly. Manchester City wedt op meerdere paarden en wordt ook gelinkt aan Jules Koundé (Sevilla), Ruben Dias (Benfica) en José María Giménez (Atlético Madrid). Wie mag Pep Guardiola binnenkort verwelkomen?

Koopmeiners in Engelse belangstelling

Calvin Stengs, Myron Boadu en Oussama Idrissi zijn de grote transfertargets die AZ moet zien te behouden deze zomer, maar wellicht zal het voor Koopmeiners nog het moeilijkste worden om hem te behouden. Marcelo Bielsa heeft met Leeds United namelijk zijn oog laten vallen op de middenvelder, die tegen zijn zin in nog altijd veel als verdediger acteert in Alkmaar. The Telegraph meldt dat Koopmeiners een serieuze optie is voor de gepromoveerde club, om het middenveld te versterken. Samen met Rodrigo de Paul (Udinese) en Ruslan Malinovskyi (Atalanta) wordt het talent gelinkt aan Leeds United door het doorgaans goed ingevoerde Engelse medium. Wordt de belangstelling concreet?

{image[340765][left-half][]}Arsenal en Aouar

Gaat-ie wel of gaat-ie niet? Houssem Aouar wordt al geruime tijd in verband gebracht met een overgang naar Arsenal, maar ligt anderhalve week voor het sluiten van de zomerse transfermarkt nog altijd vast bij Olympique Lyon. Téléfoot wist vrijdag te melden dat de 22-jarige middenvelder zijn zinnen heeft gezet op een transfer naar The Gunners, ondanks dat ook FC Barcelona en Juventus geïnteresseerd zijn. Volgens L'Equipe heeft Arsenal zelfs als een persoonlijk akkoord bereikt met Aouar. Olympique Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas bevestigt zaterdag via Twitter de Engelse interesse voor de Fransman, maar geeft aan dat het bod van Arsenal niet in de buurt zit van wat de Fransen voor hem verlangen. 'We rekenen erop dat hij ons volgend jaar naar de Champions League leidt', schrijft hij. Een onderhandelingstrucje van Aulas, of kan Arsenal de komst van Aouar op zijn buik schrijven?

Ongekende keeperscarrousel bij PSV

Het kan een aardige quizvraag zijn: welke keepers vertrokken deze zomer bij PSV? Jeroen Zoet (La Spezia), Luuk Koopmans (ADO Den Haag), Robbin Ruiter (Willem II), Youri Roulaux (Roda JC), Yanick van Osch (Fortuna Sittard), Hidde Jurjus (KFC Uerdingen 05) én Mike van de Meulenhof (nog clubloos) trokken de deur achter zich dicht. En mogelijk komt daar Lars Unnerstall nog bij. Hoewel de Duitser positief blijft, is de vraag wat zijn perspectief nog is in Eindhoven. Yvon Mvogo is de nieuwe eerste keuze, Vincent Müller werd deze week [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/372843/psv-heeft-muller-binnen-een-talentvolle-jonge-keeper/,_blank,binnengehaald] als kersverse aanwinst en Maxime Delanghe maakt volgens het Eindhovens Dagblad definitief de overstap naar de A-selectie. Mark Spenkelink kwam bij Jong PSV erbij afgelopen week, waardoor er een ongekende keeperscarrousel is deze zomer. Komt er nóg een vertrekker bij?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen