Flamengo moet spelen ondanks zestien coronabesmettingen

25 september 2020, 12:20   Bijgewerkt: 25 september 2020, 12:26

De Braziliaanse landskampioen Flamengo treedt dit weekend allesbehalve op oorlogssterkte aan tegen Palmeiras. De topclub deed een verzoek bij de Braziliaanse bond om uitstel nadat liefst zestien spelers positief werden getest op het coronavirus, maar de wedstrijd wordt alsnog gespeeld.

Het is de vraag of Flamengo überhaupt een elftal op de been kan brengen. "Het lijkt erop dat we maar negen spelers en drie keepers hebben", sprak vice-voorzitter Rodrigo Dunshee. "Dit is een uitzonderlijke situatie. Het is belangrijk om dit probleem aan te pakken. We mogen het virus niet overdragen aan andere teams. De enige juiste maatregel is om de wedstrijd uit te stellen."

De bond had begrip voor de situatie, maar vond dat Flamengo alsnog genoeg spelers had om de wedstrijd te spelen. Flamengo heeft daarom een verzoek ingediend bij de Superior Court of Sports Justice. Flamengo moet winnen van Palmeiras om in het spoor van de topploegen te blijven. Na tien wedstrijden staat het op de teleurstellende zesde plaats. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen