Gerrard complimenteert Willem II: "Heel goed team"

Gerrard complimenteert Willem II: "Heel goed team"

25 september 2020 – Steven Gerrard was onder de indruk van hoe Willem II speelde tegen zijn Rangers. De Schotse ploeg won uiteindelijk met ruime cijfers in Tilburg (0-4), maar Gerrard constateerde dat zijn ploeg goed was weggekomen. Willem II maakte indruk op de legendarische oud-middenvelder van Liverpool.De ploeg van Gerrard was dodelijk in de afwerking en profiteerde optimaal van de fouten van de thuisploeg. '"Willem II is een heel goed team, dat zag je vanavond heel goed. Ze zijn heel dreigend en hebben enkele heel gevaarlijke spelers. Ze zochten continu de combinatie en wilden veel één-op-één-duels uitvechten. Ze hebben echt veel creativiteit voorin", sprak hij na afloop.

Gerrard vreesde voor de aanvallende kwaliteiten van de ploeg van collega Adrie Koster. "Daar ging het vanavond om: hun topspelers in toom houden. In de eerste helft hebben we dat niet goed genoeg gedaan en hadden we geluk dat we met 0-2 de rust in gingen. Het had ook 1-2 of 2-2 kunnen zijn, maar uiteindelijk maakten we zelfs vier goals. Geweldig. We hebben er hard voor gewerkt en alle lof voor de jongens."

Lees ook: Nederland doet ondanks verlies Willem II toch nog goede zaken

"Ik heb alle wedstrijden van Willem II dit seizoen gezien en we hebben inmiddels een goed inzicht in de sterke en zwakke punten van de club. Als je vijfde wordt in de Eredivisie, verdient dat respect", constateerde Gerrard al de dag voor de wedstrijd in het Koning Willem II-stadion.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 1 november 2020

  2. zaterdag 31 oktober 2020