Nieuwkoop wil Feyenoorder blijven: "Zit in lekkere flow"

Nieuwkoop wil Feyenoorder blijven: "Zit in lekkere flow"

25 september 2020 – Bart Nieuwkoop hoopt dit seizoen bij Feyenoord uit te groeien tot onbetwiste basisspeler en daarmee het vertrouwen van de club te winnen. Het contract van de 24-jarige rechtsback loopt af, maar hij is voorlopig niet van plan te vertrekken uit De Kuip.



"Dit is een belangrijk seizoen voor mij. Ik heb nog een contract voor één jaar", vertelt. "Ik wil sowieso een nieuw contract afdwingen en laten zien dat ik in de basis van Feyenoord thuishoor. Ik zit in een lekkere flow, al maanden. Op zulke momenten voel ik me vrij, ben ik gretig in het veld, zit ik kort op mijn man en heb ik het gevoel dat ik elk duel win als ik het rechtstreekse gevecht aanga."

Nieuwkoop heeft de laatste jaren veel last van blessureleed. Daar hoopt hij dit seizoen definitief afscheid van te nemen. "Het zou mooi zijn als ik dit jaar dat aantal van twintig kan overtreffen. Ik heb heus wel eens gebaald in het verleden, maar dat zet ik makkelijk opzij. Mensen moeten je geen stempel geven als dat niet hoort. Door heel hard te werken sta ik er nog steeds. Niemand kan mij verwijten dat ik bij Feyenoord niet alles geef."

Nieuwkoop lijkt, mits coach DIck Advocaat iedereen tot zijn beschikking heeft, te moeten concurreren met Lutsharel Geertruida. De vier jaar jongere verdediger genoot aan het begin van dit seizoen de voorkeur, maar moest tegen FC Twente door een blessure bij Eric Botteghin naar het hart van de defensie verhuizen. Daardoor kon Nieuwkoop zijn plek als rechtsachter invullen.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 1 november 2020

  2. zaterdag 31 oktober 2020