Lof voor Kudus: "Beste Afrikaan waar ik mee samenspeelde"

25 september 2020, 08:11

Bij zijn debuut in de Eredivisie maakte Mohammed Kudus afgelopen zondag indruk op het middenveld van Ajax. De middenvelder presteerde uitstekend tegen RKC Waalwijk en viel op doordat hij het er ogenschijnlijk erg makkelijk uit liet zien. sc Heerenveen-speler Andreas Skovgaard was niet verbaasd.

De verdediger, dit seizoen uitgeleend aan Örebro in Zweden, speelde bij Nordsjaelland samen met Kudus. Toen de Ghanees zich daar liet zien, wist Skovgaard meteen hoe laat het was. Hij is de beste Afrikaanse speler met wie ik bij Nordsjaelland heb samengespeeld", vertelt de verdediger in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Op de training zagen we meteen hoe snel, sterk en technisch hij was. De trainers ook. Zij konden niet wachten tot ze hem konden opstellen."

Skovgaard vertelde eerder aan de spelers van Heerenveen dat Kudus op achttienjarige leeftijd al de beste speler zou zijn uit de selectie van Heerenveen. "Zo goed was hij al", aldus de 23-jarige Skovgaard. "Hij is zorgzaam en bescheiden. Met de maanden kruipt hij uit zijn schulp. Let maar op zijn dansjes straks."

Door zijn optreden tegen RKC werd Kudus verkozen tot Ajacied van de Wedstrijd.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen