Ophef over Willem II-fans: feest mét vergunning

Ophef over Willem II-fans: feest mét vergunning

24 september 2020 – Een bizar tafereel heeft zich in Tilburg afgespeeld donderdagavond: er was een plein vol hossende Willem II-supporters. Zij keken gezamenlijk naar de verrichtingen van hun ploeg tegen Rangers FC, maar deden dat niet bepaald volgens de coronavoorschriften. Toch greep de gemeente niet hard in en was er zelfs een vergunning voor afgegeven. Dat zorgde voor de nodige ophef.Door de gemeente Tilburg is er zelfs een vergunning afgegeven voor de bizarre bijeenkomst, waar de anderhalve meter zeker niet werd gehouden. Hoewel er wel meermaals gevraagd en opgedragen werd om afstand te houden, lukte dat niet. Het bijhouden van de contactgegevens bleek eveneens een moeilijke opgave in de praktijk vanwege openstaande hekken, zo constateerde Omroep Brabant.

Tegenover het regionale medium laat een woordvoerder weten niet geschrokken te zijn van de toch bizarre beelden. "Als je het niet toestaat, loop je het risico dat supporters zich op verschillende plekken in de stad manifesteren. Door ze op een plein samen naar de wedstrijd te laten kijken, valt het allemaal beter te controleren en te handhaven. Het was een bewuste keuze", stelt burgemeester Theo Weterings, die spreekt van een waardeloze avond.

Volgens Omroep Brabant zou het bij de bar erg druk zijn en werd de afstand ook niet gehouden door de meeste fans. Op Twitter wordt met grote verbazing gereageerd op het feest dat de fans van Willem II hier toestemming hebben gekregen. Ongetwijfeld is hierover nog niet het laatste woord gesproken, want ook trainer Adrie Koster baalde van het gedrag van zijn eigen fans.

"Dat men iets wil doen voor de supporters begrijp ik wel, maar het is wel moeilijk om allemaal in de hand te houden. Helaas is het gebeurd. Doodzonde", concludeerde de oefenmeester tegenover VTBL. Sowieso ligt het voetbal onder een vergrootglas: afgelopen weekend ging het ook De Kuip niet goed, tot onvrede van de minister-president. "Het wordt op deze manier wel heel moeilijk", beseft Koster. Ook burgmeester Weterings heeft aangegeven de keuzes nog te gaan evalueren. [tweet,maartenbrink/status/1309221110765039616

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 30 oktober 2020

  2. donderdag 29 oktober 2020