Willem II krijgt ongekend lesje in effectiviteit van Rangers FC: 0-4

Willem II krijgt ongekend lesje in effectiviteit van Rangers FC: 0-4

24 september 2020 – Willem II heeft donderdagavond een keiharde les Europees voetbal gehad van Rangers FC. De Tilburgers voetbalden uitstekend mee met de Schotse ploeg van Steven Gerrard en creëerde uitstekende kansen, scoorden niet en keken binnen het uur zodoende tegen een kansloze 0-3 achterstand aan. De score liep zelfs nog verder op en een eretreffer van de thuisploeg werd zelfs nog afgekeurd. Pech. Ongelukkig. Of gewoon kwaliteit. Bijna alle statistieken spraken vrijwel het hele duel in het voordeel van Willem II, dat in een leeg stadion tegen de Schotse grootmacht speelde, maar wel gesteund werd door de supporters buiten het stadion. De ploeg van Adrie Koster voelde het steuntje in de rug en voetbalde alleraardigst mee in de beginfase, wat kansen over en weer opleverde.

Een ongelukkige actie van Miquel Nelom, die totaal overbodig een strafschop weggaf aan Rangers FC, luidde het begin van de ongelukkige avond voor Willem II in. James Tavernier benutte het buitenkansje door de bal achter Robbin Ruiter te werken, die vervolgens net als Nelom de bezoekers een cadeautje gaf. Direct na de 0-1 verwerkte hij een afstandsschot zeer matig, waar Ryan Kent volop van profiteerde door de rebound binnen te werken: 0-2. Twee individiduele fouten, twee goals. 

En was Willem II zoveel minder op het veld? Nee, maar het maakte pijnlijk kennis van de harde wetten van Europese voetbal. De Tilburgers kregen meer dan een handvol kansen, via onder andere Ché Nunnely, Görkem Saglam, Mike Trésor en Vangelis Pavlidis, maar scoorden niet. Ook direct in de tweede helft was het dicht bij de aansluitingstreffer, maar werd een opnieuw ingebrachte vrije trap aan de andere kant wél raak gekopt door Filip Helander: 0-3. 

Wat Willem II ook probeerde en wie Adrie Koster ook wisselde, Rangers blikte of bloosde niet, hield simpel stand en naar mate de tijd vorderde ebde het geloof bij de thuisploeg weg. Hetgeen kwam tot uiting bij een corner twintig minuten voor tijd: Borna Barišic torende boven alle niet meespringende Tilburgers uit en maakte de 0-4. Pavlidis dacht nog de eretreffer te maken tien minuten voor het einde, maar ook dat werd de thuisclub niet gegund: de goal werd afgekeurd wegens hands. Zodoende liep hij tevens het Europees topscorersschap van Willem II (record is twee goals) mis. 

Een hele zure appel voor de ploeg van Koster, dat na de zege in Luxemburg dus al na twee duels uit Europa ligt. Niet omdat de tegenstander per definitie veel beter was in het voetbal, maar wel in de effectiviteit. Harde Europese lessen voor Willem II, dat veel liever die lessen in de groepsfase had geleerd. Dat zat er voor de Tilburgers, die ook geen punten pakken voor de coëfficiëntenlijst, echter niet in tegen Rangers.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 30 oktober 2020

  2. donderdag 29 oktober 2020