Willem II krijgt ongekend lesje in effectiviteit van Rangers FC: 0-4

24 september 2020, 22:53

Willem II heeft donderdagavond een keiharde les Europees voetbal gehad van Rangers FC. De Tilburgers voetbalden uitstekend mee met de Schotse ploeg van Steven Gerrard en creëerde uitstekende kansen, scoorden niet en keken binnen het uur zodoende tegen een kansloze 0-3 achterstand aan. De score liep zelfs nog verder op en een eretreffer van de thuisploeg werd zelfs nog afgekeurd. 

Pech. Ongelukkig. Of gewoon kwaliteit. Bijna alle statistieken spraken vrijwel het hele duel in het voordeel van Willem II, dat in een leeg stadion tegen de Schotse grootmacht speelde, maar wel gesteund werd door de supporters buiten het stadion. De ploeg van Adrie Koster voelde het steuntje in de rug en voetbalde alleraardigst mee in de beginfase, wat kansen over en weer opleverde.

En was Willem II zoveel minder op het veld? Nee, maar het maakte pijnlijk kennis van de harde wetten van Europese voetbal. De Tilburgers kregen meer dan een handvol kansen, via onder andere Ché Nunnely, Görkem Saglam, Mike Trésor en Vangelis Pavlidis, maar scoorden niet. Ook direct in de tweede helft was het dicht bij de aansluitingstreffer, maar werd een opnieuw ingebrachte vrije trap aan de andere kant wél raak gekopt door Filip Helander: 0-3. 

Een hele zure appel voor de ploeg van Koster, dat na de zege in Luxemburg dus al na twee duels uit Europa ligt. Niet omdat de tegenstander per definitie veel beter was in het voetbal, maar wel in de effectiviteit. Harde Europese lessen voor Willem II, dat veel liever die lessen in de groepsfase had geleerd. Dat zat er voor de Tilburgers, die ook geen punten pakken voor de coëfficiëntenlijst, echter niet in tegen Rangers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen