Kane en Son voorkomen blamage Spurs, Babel scoort bij Gala

24 september 2020, 21:56

Tottenham Hotspur heeft opnieuw een blamage in de Europa League maar ternauwernood kunnen voorkomen. De ploeg van José Mourinho kwam weliswaar op voorsprong op bezoek bij KF Shkendija, maar had een gelukkige treffer van Heung-min Son nodig om de bank te breken en uiteindelijk naar de laatste voorronde te gaan (1-3).

Op het moment dat Tottenham Hotspur vol op jacht ging naar de winnende goal nadat Vajmir Nafiu uit een heerlijke pegel buiten het bereik van Joe Hart gelijk had gemaakt (1-1), werd Steven Bergwijn naar de kant gehaald. De Nederlander speelde net als bij de ontsnapping tegen Lokomotiv Plovdiv vorige week tamelijk onzichtbaar op bezoek in Macedonië, waar Erik Lamela al vroeg de score opende. Ook Dele Alli deed mee, maar moest na de gelijkmaker eveneens naar de kant van Mourinho.

De vervanger van Bergwijn, Lucas Moura, had een groot aandeel in de zege. De Ajax-beul schoot na zeventig minuten gevaarlijk in vanaf de rechterkant, waarna de rebound voor de voeten van Son viel. De Zuid-Korean bleef rustig en schoot koel de 1-2 binnen. Kane – eveneens invaller – kopte tien minuten voor tijd de beslissende goal in het net, op aangeven van Son. Afgelopen weekend gebeurde dat nog viermaal andersom, maar net als dat duel met Southampton werd er donderdagavond gewonnen. 

Galatasaray – Hajduk Split 1-0

Mocht Willem II erin slagen om de play-offs van de Europa League te halen, dan wordt Galatasaray de opponent. In eigen huis hadden de Turken mede door een afgekeurde treffer de nodige moeite met Hadjuk Split, maar sloot het uiteindelijk wel winnend af. Invaller Younés Belhanda bezorgde de ploeg van Ryan Babel en Ryan Donk de zwaarwegende zege, door op aangeven van Emre Tasdemir met de binnenkant van de voet ruim tien minuten voor tijd nauwkeurig raak te mikken. Babel besliste het duel vlak voor tijd, al was dat na een harde voorzet een zeer eenvoudig kunstje voor de oud-Ajacied. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen