PSV schakelt NS Mura simpel uit: Max en Malen uitblinkers

24 september 2020, 20:50   Bijgewerkt: 24 september 2020, 22:51

PSV heeft de laatste voorronde van de Europa League gehaald. De Eindhovenaren rekenden mede dankzij uitblinkers Philipp Max en Donyell Malen donderdagavond simpel af met NS Mura, dat voor de pauze nog wel flink tegensputterde, maar na de derde Eindhovense treffer van Cody Gakpo er niet meer in geloofde (1-5). Domper was het vroege uitvallen van Maximiliano Romero.

De Argentijnse aanvaller was een van de verrassingen in de opstelling van trainer Roger Schmidt, die Toni Madueke, Mohammed Ihattaren en Cody Gakpo op de bank liet beginnen met het oog op de fitheid van zijn voorhoede. Laatstgenoemde kwam echter al na tien minuten noodgedwongen in de ploeg voor Romero, die in zijn allereerste basisplaats ooit bij PSV met een knieblessure naar de kant moest.

Ondanks dat Nino Kouter namens de thuisploeg de gelijkmaker niet veel laten tegen de touwen werkte, waarbij de PSV-achterhoede en keeper Yvon Mvogo er niet geweldig uitzagen, en het feit dat Mura even de overhand nam in het duel, raakte PSV niet in paniek. De ploeg van Schmidt kwam na een half uur op dat moment zelfs tegen de verhoudingen in op voorsprong, via Mauro Júnior die een voorzet van opnieuw Max in twee instanties in het doel werkte.

De Portugees was een van de verrassingen in de opstelling van Schmidt en speelde een moeizame eerste helft, maar noteerde uiteindelijk een ruime voldoende – zoals heel PSV dat deed. Het slotakkoord kwam op naam van opnieuw Gakpo, die een voorzet van Denzel Dumfries bij de tweede paal binnenliep. Het Noorse Rosenborg BK (uitwedstrijd) wordt de laatste horde van de Eindhovenaren in de strijd om een ticket voor de groepsfase van de Europa League. Slaagt PSV er ook in om die horde te nemen?

Overige uitslagen:

CSKA Sofia – B36 Tórshavn 3-1 (Jurgen Mattheij)

Riga – Celtic 0-1 (Jeremie Frimpong)

Besiktas – Rio Ave* 1-1 (Jeremain Lens)

Fehérvár* – Reims 0-0 (Kaj Sierhuis)

FK Rostov – Maccabi Haifa 1-2 (Tjaronn Chery)

Rosenborg BK - Alanyaspor 1-0

* = door na strafschoppen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen