In huur omgezette koopdeal van Botman alsnog direct afgerond

In huur omgezette koopdeal van Botman alsnog direct afgerond

24 september 2020 – Ajax en OSC Lille hebben de constructie rondom de deal van Sven Botman tóch weer aangepast. De transfer werd eerder omgezet in een huurdeal met verplichte kopie tot koop, maar werd donderdag toch weer omgebogen tot een directe koopdeal. Het alles heeft te maken met de financiële situatie van de Franse club, die goed genoeg is om alles af te wikkelen.Om te voldoen aan de Financiel Fair Play-regels wilde Lille nadat de deal allang gecommuniceerd was door alle partijen verdediger Botman liever toch eerst huren, zodat ze pas volgend seizoen het bedrag voor de achterhoedespeler hoefden af te schrijven. Ajax gaf groen licht en dus werd de koopdeal omgezet in een huurperiode met verplichte optie tot koop.

Inmiddels is de transfer echter toch al afgerond, zo laat Ajax donderdag weten. 'Aan alle inhoudelijke verplichtingen met betrekking tot een definitieve overgang is inmiddels echter voldaan, waardoor de transfer van de verdediger nu alsnog is afgerond', schrijven de Amsterdammers in een persbericht.

OSC Lille heeft door de verkoop van Victor Osimhen (Napoli) en Gabriel (Arsenal, begin september) ook de nodige miljoenen ontvangen, die het investeerde in naast Botman ook Jonathan David (AA Gent) en Orestis Karnezis (Napoli). Vermoedelijk paste het financiële plaats voor Lille dusdanig goed, dat het de overgang van Botman spoedig wilde afronden.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 26 oktober 2020

  2. zondag 25 oktober 2020

  3. zaterdag 24 oktober 2020