Op transfer azende Hrustic net als Robben niet in de selectie

Op transfer azende Hrustic net als Robben niet in de selectie

24 september 2020 – Ajdin Hrustic is hard op weg naar de uitgang bij FC Groningen. De middenvelder staat voor een transfer naar Eintracht Frankfurt en ontbreekt komend weekend tegen FC Twente bij de noorderlingen in de wedstrijdselectie. Ook Arjen Robben (niet fit) is er nog altijd niet bij in de selectie van trainer Danny Buijs. Op de clubsite vertelt de oefenmeester dat Hrustic niet bij de wedstrijdselectie zal zitten, eerder deze week stond hij ook al niet op het trainingsveld van FC Groningen. Robben maakte deze week zijn rentree op het trainingsveld, maar een datum voor een comeback is nog te vroeg om te benoemen. In de Duitse media werd Hrustic volop gelinkt aan Eintracht Frankfurt en volgens RTV Noord is hij inderdaad op weg naar die club. Eerder werd ook 1. FC Köln gelinkt aan de Serviër.

Lees ook: 'FC Groningen verlegt interesse van te dure Harroui naar Laursen'

In de Duitse media wordt de link gelegd met Filip Kostic, die ook onder contract staat bij Eintracht Frankfurt, een vergelijkbaar profiel heeft met Hrustic en een verleden bij FC Groningen. Verschil is wel dat de Serviër een absolute ster was bij FC Groningen, dat met Hrustic een haat-liefdeverhouding heeft. Vorig seizoen werd hij nog uitgefloten door zijn eigen publiek. Hoeveel geld er voor hem op tafel moet komen, is onduidelijk. Wel is het een aderlating, aangezien eerder ook onder anderen Deyovaiso Zeefuik, Django Warmerdam en Mike te Wierik ook al vertrokken.

"Ik hou al weken rekening met een vertrek", aldus Buijs over Hrustic. "Als een speler nog negen maanden onder contract staat en er worden biedingen gedaan, dan hou je daar rekening mee als trainer. Ik denk dat de club er ook alles aan gaat doen, mocht Hrustic verkocht worden, om een vervanger aan te trekken." Daarvoor vielen de namen van onder andere Abdou Harroui en Nikolai Laursen. 

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 30 oktober 2020

  2. donderdag 29 oktober 2020