Twente-coach Stroot maakt fraaie transfer naar VfL Wolfsburg

Twente-coach Stroot maakt fraaie transfer naar VfL Wolfsburg

24 september 2020 – De vrouwen van FC Twente raken hun trainer kwijt. De Duitser Tommy Stroot vertrekt na dit seizoen naar VfL Wolfsburg. Een prachtige stap voor de coach, aangezien de club van OranjeLeeuwinnen Dominique Bloodworth en Shanice van de Sanden na Olympique Lyon een van de sterktste clubs in Europa is.Dat heeft FC Twente laten weten. Stroot had nog een doorlopend contract in Enschede voor twee jaar, maar daarover heeft VfL Wolfsburg een akkoord bereikt om het na dit seizoen af te kopen. "Natuurlijk vinden we het heel jammer dat Tommy na dit seizoen vertrekt bij ons. Het is voor hem als trainer een geweldige stap om in de absolute top van het vrouwenvoetbal te gaan werken", stelt technisch manager René Roord. "We mogen er best trots op zijn dat na zijn voorganger Arjan Veurink, die naar de staf van Oranje vertrok."

Stroot kwam vier jaar geleden over naar FC Twente en werd in 2019 landskampioen. In 2016 en 2019 reikte FC Twente Vrouwen tot de achtste finales van de Women's Champions League. Het laatste jaar werden de Tukkers uitgeschakeld door VfL Wolfsburg, dat in de laatste vijf seizoenen driemaal in de finale stond van het miljardenbal. Al die edities werden overigens wel verliezend afgesloten. 

"Het is goed dat het zo vroeg in het seizoen bekend is wat er volgend jaar gaat gebeuren. Ik ben nu bezig aan mijn vijfde seizoen bij FC Twente. Ik heb hier altijd fantastisch gewerkt en de ervaring die ik hier heb opgedaan heeft mij als trainer beter gemaakt", aldus Stroot. "Uiteraard ligt de focus dit seizoen bij FC Twente Vrouwen. Deze beslissing zal dan ook geen enkele invloed hebben op de prestaties."    

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 26 oktober 2020

  2. zondag 25 oktober 2020

  3. zaterdag 24 oktober 2020