De Jong: "Nations League organiseren zou een eer zijn"

De Jong: "Nations League organiseren zou een eer zijn"

24 september 2020 – De KNVB heeft Johan Cruijff ArenA in Amsterdam en de Rotterdamse Kuip in gedachte als speellocaties voor de finales van de Nations League in 2021, die het graag wil organiseren. Het bid is in samenwerking gedaan met die stadions en het Ministerie van VWS. "In Nederland en bij de KNVB hebben we de ambitie om meer grote internationale voetbalevenementen te organiseren", stelt Gijs de Jong, secretaris-generaal van de Nederlandse voetbalbond.Dat heeft hij laten weten op de site van de KNVB. "Als klein land hebben we ook al veel ervaringen opgedaan met de organisatie van grote evenementen zoals EURO 2000 en WEURO 2017. Ook in de nabije toekomst staan er met het EK 2020 in Amsterdam en het EK Futsal 2022 in Groningen en Amsterdam al weer mooie evenementen op het programma", aldus De Jong. "Het zou een eer zijn om de Nations League finale 2021 aan dit rijtje te mogen toevoegen."

Ondanks het feit dat er door het coronavirus veel onzeker is, blijft de KNVB wel achter het idee staan. De Jong: "Uiteraard blijven veiligheid en gezondheid het allerbelangrijkste en we hopen dat de omstandigheden het te zijner tijd toelaten om er een veilig en feestelijk evenement van te maken. Als we de toewijzing binnenhalen, hopen we ook dat dit evenement Nederland een positieve impuls kan geven na een periode zonder grote evenementen."

Lees ookNederland wil eindronde Nations League organiseren

De Nations League Finals worden van 6 tot en met 10 oktober 2021 gehouden, mits alles doorgang vindt vanwege het coronavirus. De halve finales worden op 6 en 7 oktober 2021 gespeeld, de wedstrijd om de 3e plek en de finale zijn op 10 oktober 2021. Nederland plaatst zich voor de eindronde van de Nations League als het in een groep met Italië, Polen en Bosnië-Herzegovina als eerste eindigt. Oranje begon de tweede editie van het toernooi met 1-0 zege tegen Polen en verloor daarna met 0-1 van Italië. De Italianen staan met zes punten uit twee duels eerste.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 26 oktober 2020

  2. zondag 25 oktober 2020

  3. zaterdag 24 oktober 2020