Suárez schiet vol tijdens emotioneel afscheid bij FC Barcelona

Suárez schiet vol tijdens emotioneel afscheid bij FC Barcelona

24 september 2020 – Luis Suárez heeft op emotionele wijze afscheid genomen van FC Barcelona. Ondanks dat de 33-jarige Uruguayaanse aanvaller naar de uitgang is geduwd, sprak hij met veel respect en waardering voor de club waar hij zes jaar heeft gespeeld. Gisteravond werd bekend dat Suárez zijn loopbaan vervolgt bij Atlético Madrid.Met een gebroken hart sprak Suárez donderdag voor de laatste keer de pers toe. "Dit is erg moeilijk voor mij. Ik heb niets voorbereid, want het kwam onverwacht. Ik wil de club bedanken dat ze me hebben gehaald en me het vertrouwen hebben gegeven. De trainers, spelers: iedereen heeft me geweldig behandeld. Daar zal ik altijd dankbaar voor zijn", aldus Suárez.

Suárez maakte in dienst van FC Barcelona 198 doelpunten en 109 assists in 283 wedstrijden. Zijn hoogtepunten? "Dat zijn er veel. De eerste landstitel, het winnen van de Champions League en de doelpunten. Ook het spelen met spelers die ik alleen van de PlayStation kende", doelt hij op onder meer Lionel Messi. "Ik ben dankbaar dat mijn kinderen mij samen met de meest geweldige spelers hebben zien spelen, doelpunten maken en prijzen winnen."

Na de aanstelling van Ronald Koeman werd snel duidelijk dat Suárez geen toekomst meer had in Barcelona. De Nederlandse trainer belde de Uruguayaan op met het slechte nieuws. "Dat had ik al verwacht, daar was ik al voor gewaarschuwd. Ik had er geen problemen om een stap terug te doen, maar wilde wel blijven doortrainen terwijl er naar een oplossing werd gezocht. Koeman was het daarmee eens", aldus Suárez, die geen wrok lijkt te koesteren jegens de nieuwe Barça-trainer. "Dit soort dingen gebeuren in de voetballerij."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 oktober 2020

  2. donderdag 22 oktober 2020